Na de afsluiting van Winter Feelings richt Attractiepark Toverland haar pijlen alweer op het zomerseizoen. Net als vorig jaar wordt er eerst gestart met een pre-season. In deze periode is het park op bijna elke woensdag en in de weekenden geopend. Hierna volgt het zomerseizoen officieel waarbij ook de vorig jaar gepresenteerde parkshow Aqua Bellatores zal terugkeren.

De pre-season loopt in Toverland van 10 februari tot en met 22 maart 2024. In deze periode kunnen bezoekers gewoon genieten van alle buitengebieden en attracties, mits het weer dit toelaat. Het park is op deze dagen nog niet volledig geopend maar enkel op de woensdagen (m.u.v. 28 februari en 6 maart) en in het weekend. De poorten zijn op deze dagen geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

De start van het zomerseizoen

Vanaf zaterdag 23 maart is het dan zover; de start van het zomerseizoen 2024. Met hopelijk iets warmere temperaturen kunnen bezoekers losgaan tijdens een ritje in houten achtbaan Troy, motorrijden in Booster Bike en de uitvinding van Maximus Müller ervaren in de elektronische aangedreven rodelbaan Maximus’ Blitz Bahn. Tijdens het zomerseizoen is Toverland dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. In de meivakantie sluiten de poorten zelfs een uur later.

Show Aqua Bellatores

Vorig jaar presenteerde Toverland de nieuwe parkshow Aqua Bellatores. Liefhebbers kunnen hun lol op, want de show keert dit jaar gewoon weer terug. Bezoekers worden getrakteerd op verschillende stunts en watereffecten. In het verhaal staat de strijd tussen goed en kwaad centraal. De finale bestaat uit een grote vloedgolf van 10.000 liter water.

Manager Entertainment Luke Verhoeven vertelde eerder al het volgende:

“Bij de ontwikkeling van Aqua Bellatores was spektakel het uitgangspunt. Door een combinatie van parkour, freerunning, acrobatiek, trampolines, ziplines en watereffecten aan te bieden, hebben we iets unieks in huis.”

De muziek is speciaal gecomponeerd door het Duitse muziekproductiebedrijf IMAscore.

YOUTUBERSxTOVERLAND

Op 9 juni is Toverland wederom de plek voor alle creators van social media als TikTok, YouTube en Instagram. Bezoekers kunnen tijdens het event YOUTUBERSxTOVERLAND hun favoriete vloggers tegen het lijf lopen. Het park belooft dat de editie van 2024 anders dan anders gaat worden. Vorig jaar waren er onder andere Q&A’s en muziek op de Main Stage. Team Dylan Haegens trapte hier het programma af.

Magic Member Night

Speciaal voor alle abonnementhouders van Toverland is er een speciale avond georganiseerd genaamd Magic Member Night. De aankomende exclusieve avondopenstelling vind plaats op 29 juni. Bezoekers werden voorgaande edities getrakteerd op extra entertainment, lasershows en vuurwerk. Wat er voor dit jaar op de planning staat, dat is nog afwachten.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.