Het Franse attractiepark Walygator Grand-Est gaat binnenkort onder een ander management draaien. Directeur Laurent Muller stopt na 3 jaar en de groep Aspro Parks wilt met een jong maar ervaren team een nieuwe dynamiek inslaan.

Laurent Muller is sinds maart 2020 directeur van Walygator Grand-Est en zal zijn functie op woensdag 31 januari 2024 naast zich neerleggen. Muller maakte 4 seizoenen mee waarvan het park iets meer dan de helft met Covid-19 te maken kreeg. Op LinkedIn geeft de vertrekkend directeur tekst en uitleg:

“Ik arriveerde eigenlijk acht dagen vóór de coronasluiting. En gelukkig kende ik het park, anders had ik direct kunnen stoppen. Het is niet altijd gemakkelijk geweest om het team mijn aanpak om het park vooruit te helpen te laten steunen. We zijn al een heel eind op weg: het park is verbeterd, maar natuurlijk is er nog veel te doen. Ik proef de smaak van onafgemaakte zaken, maar ik vertrek met opgeheven hoofd.”

Sylvain Chatain

De vervanger van Laurent Muller start binnenkort met zijn werkzaamheden. Sylvain Chatain is op dit moment nog werkzaam bij Walygator Sug-Ouest, nabij Agen, maar hij zal Muller vervangen. Het park zal zijn operationele en menselijke ervaring goed kunnen gebruiken.

Romain Seigneuret

Romain Seigneuret keert terug naar Walygator Grand-Est, dat hij goed kende als administratief en operationeel manager. Hij zal zijn ervaringen die hij heeft opgedaan in het Pokeyland-park en binnen de Pierre & Vacances-groep prima kunnen gebruiken. Seigneuret zal verantwoordelijk zijn voor het operationele en functionele beheer van het park en de teams.

Aspro Parks

Aspro Parks is een pretparkgroep dat meerdere parken beheert. Naast beide Walygator parken in Frankrijk beheren zij ook Boudewijn Seapark in België en een aantal andere parken. Aspro heeft voor Walygator Grand-Est een vijfjarenplan om het park een nieuw thema te geven. Zo is er in 2022 en 2023 bijna €1,9 miljoen geïnvesteerd in de zone Fare West en het Explorers Village.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.