Walibi Belgium gaat deze winter de populaire darkride Challenge of Tutankhamon eens aanpakken. Het attractiepark pompt €1 miljoen in de attractie die in 2003 opende. De verhaallijn en de algehele ervaring blijft volgens het park onveranderd.

Bij de opening was Challenge of Tutankhamon een Europese sensatie. Bijna geen enkele interactieve darkride kon zo een ervaring creëren als dat er toentertijd in Six Flags Belgium was te vinden. En tot op de dag van vandaag is de attractie nog steeds enorm geliefd onder bezoekers. Nu is het moment daar om de attractie na ruim 20 jaar technisch up-to-date te brengen.

De investering van €1 miljoen zit hem vooral in de vernieuwing van alle techniek. Zo worden alle delen van het schietsysteem die niet meer verkrijgbaar zijn, compleet vervangen. Ook bij de animatronics en showcontrols worden de verouderde componenten vervangen door nieuwe onderdelen.

Alle voertuigen worden tevens voorzien van nieuwe onderstellen. Deze stellen zijn een stukje lager waardoor ook de inrit in het opstapstation moet worden aangepast. En tot slot is het beveiligingssysteem up-to-date gebracht met nieuwe technologie.

Walibi Belgium opent weer op 30 maart 2024. De attractie is volgens planning op dat moment nog niet open. Dat moet ergens in april gebeuren.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.