Het imponerende Belgische dierenpark Pairi Daiza heeft afgelopen zondag hun seizoen 2023 afgesloten. De directie kan met trots terugkijken op een goed jaar waarin er een bezoekersrecord werd verbroken. In het afgelopen seizoen brachten bijna 2,3 miljoen mensen een bezoek aan het dierenpark. Dit is ongeveer 8% meer vergeleken met het vorige seizoen en een record voor de grootste private toeristische attractie van het land.

Seizoen 2023 liep van 18 februari 2023 tot en met 7 januari 2024. Om precies te zijn liepen er 2.279.000 bezoekers door de poorten van Pairi Daiza. Eric Domb, voorzitter en oprichter van Pairi Daiza: “Mijn dank gaat uit naar de honderdduizenden mensen die Pairi Daiza vorig jaar hebben bezocht. Ik dank hen hartelijk voor hun steun en aanmoediging bij het nastreven van ons ultieme doel: de bescherming en het behoud van alle dieren. Dankzij hen hebben we nog meer dieren kunnen helpen die in het wild leven“.

Natuurbehoud

Door de steeds maar groeiende populariteit van het park stegen ook het aantal schenkingen aan de Pairi Daiza Foundation. Hierdoor worden het aantal projecten voor het behoud van wilde dieren over de hele wereld alleen maar meer verhoogd.

Afgelopen seizoen nam het opvangcentrum ‘Refuge’ van de Foundation reptielen en amfibieën op die door hun eigenaars in de steek waren gelaten of door de autoriteiten in beslag werden genomen. Daarnaast werd ook Geraldine’s Heaven gerealiseerd bij de ingang van het park. Dit is het medisch ondersteuningscentrum voor de andere centra die gewonde wilde dieren hebben opgevangen.

Prijzen

Pairi Daiza is 3 keer uitgeroepen tot “Beste dierentuin van Europa” door de Diamond themepark awards. Het park heeft ook drie sterren in de Groene Michelin Gids. De accommodatie met uitzicht op ijsberen, walrussen, pinguïns en Siberische tijgers won in 2022 de titel “Best New Hotel Concept” voor België en Nederland. En het Duitse tijdschrift Parkscout gaf het de prijs voor “Europe’s Best Zoo 2023”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.