Bellewaerde Park staat een bijzonder nieuw seizoen te wachten. Bezoekers kunnen vanaf 30 maart een gloednieuwe zone ontdekken met 3 nieuwe attracties. En één van deze attracties is een wereldprimeur met de unieke waterattractie Amazonia. Het Belgische park heeft met de nieuwe zone Mundo Amazonia een totale investering van €21 miljoen gedaan.

De zone bestaat in totaal uit 3 attracties, een horecapunt, een souvenirwinkel en sanitaire voorzieningen. Met deze uitbreiding zet Bellewaerde de langetermijnvisie voort om als toonaangevend themapark constant vernieuwend te zijn.

Wereldprimeur Amazonia

Bij de nieuwe attractie Amazonia betreden bezoekers een verlaten mijngebouw. Na het instappen in de boot worden bezoekers meegevoerd op een schuine lift van 18 meter hoog. Na de waterglijbaan plonst de boot in een eerste bassin. Vanaf hier brengt een draaiende verticale lift de boot naar een hoogte van 19 meter waar er een grote halfpipe zijn opwachting maakt.

Andere attracties

Voor wie het rustiger aan wil doen, biedt “Rio Do Cacao”, ofwel de mini-boomstammetjes, een zachte kennismaking met waterattracties en een verrassende splash voor de kleintjes. Ook de “River Splash” is opgenomen in de nieuwe zone, nu omgedoopt tot “Rio Do Cafe”.

In de nieuwe souvenirwinkel “Samba Souvenirs” zijn smaragden, edelstenen en andere geschenken voor jong en oud te vinden. Horecapunt “Tropical Takeaway” heeft een geheel nieuw culinair aanbod, inclusief empanadas, knapperige nacho’s en taco’s.

Landschap

In Mundo Amazonia hangt er een Zuid-Amerikaanse en Braziliaanse sfeer, omringd door bomen, struiken en planten. 80 grote inheemse bomen met hoogtes tussen 10 en 18 meter worden hier geplant. Daarnaast komen er ook 70 exotische bomen met hoogtes tussen 5 en 10 meter in het gebied. 30 meerstammige exotische struiken van 3 meter en ongeveer 600 kleinere struiken tussen 0,5 en 2 meter hoog maken het gebied nog levendiger. De 1400 bosplanten op grondniveau zorgen voor een prachtige afwerking, waardoor de natuurlijke schoonheid van de zone wordt versterkt.