Van 14 november tot en met 5 maart 2023 wanen bezoekers van de Efteling zich weer in winterse sferen. De Winter Efteling staat voor de deur en duurt met 16 weken extra lang. Dit jaar kunnen bezoekers weer schaatsen op de nieuwe schaatsbaan bij de sfeervolle Warme Winter Weide.

De Vreugdevuren, knisperende potkacheltjes en duizenden twinkelende lichtjes zorgen ook deze Winter Efteling voor een betoverende sfeer in het park. En alles komt samen op de Warme Winter Weide. De attracties en restaurants zijn na zonsondergang prachtig verlicht. Net als het Sprookjesbos, waar kinderen in het nieuwe Heksenkamp een kijkje kunnen nemen in de pruttelende pan van de Heks. Parkshow Raveleijn is de gehele Winter Efteling meerdere keren per dag te bezoeken. Bezoekers kunnen zingen en swingen met winters entertainment en elke dag wordt afgesloten met de spectaculaire watershow Aquanura in het donker.

Schaatsen

De Speelweide verandert ook dit jaar in de sfeervolle Warme Winter Weide. Op de Warme Winter Weide is dagelijks extra entertainment en hartverwarmend muzikaal aanbod te vinden. Onder meer Pardoes en Pardijn verwelkomen kinderen in de arrenslee en Fay de Fee en Pinokkio laten het sneeuwen. Bezoekers kunnen zich laten verwarmen door de muziek van Zang en Gelukkig en vanaf 10 december zorgen Mijnheer en Mevrouw Tijd, van theatershow CARO, voor een Wonderful Wintertime met winterse liedjes. Op de Warme Winter Weide kun je bij de verschillende chalets spelletjes doen, smullen van heerlijke winterse lekkernijen en snuffelen tussen de winterse souvenirs. Nieuw dit jaar is de schaatsbaan in de open lucht. Leen schaatsen tegen een kleine vergoeding en beleef het ultieme wintergevoel.

Openingstijden

De Winter Efteling gaat in de kerstvakantie open om 10.00 uur en sluit om 20.00 uur. Behalve op 31 december, dan sluit de Efteling om 18.00 uur in verband met het Oud & Nieuw feest. Op doordeweekse dagen buiten de vakanties opent de Winter Efteling veelal om 11.00 uur en sluit om 18.00 uur. 

Lees ook eens: Efteling opent Vrouw Holle na 2,5 jaar afwezigheid