De real life game ‘The Breakout’ wordt nu 5 jaar georganiseerd door Warrior Events en is een groot succes. Vorig jaar was de experience volledig uitverkocht door spelers in het binnen- en buitenland. Door dit succes heeft de organisatie besloten om The Breakout opnieuw te organiseren in 2024.

Tijdens The Breakout zorgen 40 acteurs ervoor dat spelers het gevoel krijgen alsof zij in een film zijn beland. Net als in een film bepaalt de speler hoe het verhaal precies zal lopen. Zo zijn er allemaal verschillende personages, verhaallijnen en werelddelen te ontdekken. Er zijn zelfs geheime kamers te ontdekken. Er kunnen ongeveer 100 bezoekers tegelijkertijd meespelen.

Gelblasters

Dit jaar is er een compleet nieuwe element. Spelers kunnen nu met echte gelblasters op de zombies schieten. En ja, er komt echt wat uit. Deze guns geven echt het gevoel alsof spelers in een zombie apocalypse terecht zijn gekomen.

Samenwerking met de grimeurs van de Walking Dead

Om het allemaal nog een stukje realistischer te maken, werkt Warrior Events met de grimeurs van de Walking Dead. Dat klopt, de grimeurs die alle zombies maken voor Disney in de Verenigde Staten. Eén zombie grimeren duurt al ongeveer 3 uur.

Verlaten winkelcentrum

Het verlaten winkelcentrum De Swaenenborgh in Meppel staat al een aantal jaren leeg. Het is een 4000m2 winkelcentrum met twee verdiepingen. Er zijn verschillende winkels, een grote passage en ook een verlaten bioscoop. Het is de kunst om hier niet te verdwalen.

Real life Gaming Park

Warrior Events gaat in het winkelcentrum het allereerste real life gaming park van Nederland opzetten. Er worden allerlei verschillende games aangeboden in het thema cyberpunk en apocalypse. Later wordt hier meer informatie over uitgebracht.

De eerstvolgende beschikbare data voor The Breakout is in februari en maart 2024. Kijk voor meer informatie op de website van Warrior Events.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.