Vorig jaar kwam het zesde deel van Scream uit. De slasher werd in de jaren 90 een hit en Ghostface werd het gevreesde gezicht van de franchise. In het laatste deel stapte Max Laferriere in de huid van Ghostface. In gesprek met Halloween Daily News verteld Laferriere over het stappen in een erfenis die grote is dan hij zich had kunnen voorstellen.

De acteur kreeg een zekere vrijheid om zijn eigen stijl in de rol te brengen. “Precies de manier waarop ik moest bewegen, de intensiteit van de bewegingen, of de manier waarop ik met het mes veegde of mensen neerstak. Ik had het gevoel dat ik de vrijheid kreeg om vrij veel te bewegen zoals ik zou bewegen”, aldus Laferriere.

Laferriere werd gebeld door stuntcoördinator Alexandre Cadieux: “Alex belde me en hij vroeg me gewoon of ik de moordenaar wilde zijn, de man, zei hij. En ik had zoiets van: Ja, natuurlijk, ik ben down. Laten we het doen. Maar nogmaals, voor mij besefte ik niet echt wat het was. Voor mij was het een baan. Dus ik had zoiets van Ja, absoluut geen probleem. Dus ik kwam op de set en er zat geen kostuum in mijn trailer. Het kostuum bevond zich in de studio op de set. Dus ik ga naar de set, en toen besloten ze om het masker en de mantel op me te zetten, omdat niemand kon zien dat we Scream aan het filmen waren als mensen keken met lange camera’s of zoiets. Het was erg geheimzinnig”.

Laferriere herinnert zich nog dat hij het kostuum van Ghostface aantrok: “Ik herinner me dat ik het aandeed en mezelf in de spiegel bekeek, en ik voelde me er vereerd door. Ik had zoiets van: Holy crap, dit is groter dan ik dacht. Dit is iets groots. Dit is een groot personage, omdat hij een soort entiteit is… Als je eenmaal het masker en de mantel aan hebt, is hij niet die persoon. Hij is Ghostface. Dus ik herinner me dat ik er door vereerd was, en ik wilde het gewoon recht doen”.

Een van zijn meest uitdagende scènes om Ghostface te filmen, was het gedenkwaardige gevecht met Gale Weathers, gespeeld door Courteney Cox, die volgens hem in wezen haar eigen stuntwerk deed. “Het Gale-gevecht was een uitdaging”, herinnert hij zich. “Het duurde denk ik vier of vijf nachten. Het waren nachtopnames, dus dat is moeilijk om te beginnen. Het is een behoorlijk grote vechtscène. Alsof het gevecht zelf een goede twee minuten gaat duren, denk ik. Dus gewoon ademen onder het masker was heel moeilijk … Ik denk dat dat het meest uitdagend was omdat er zoveel beweging en zoveel intensiteit in alle bewegingen zat”.

“Zij (Cox) deed het meeste van haar eigen ding. Het grootste deel van het gevecht was zij. Ze had een stuntdubbel … Maar het grootste deel van het gevecht deed Courteney het zelf. Een pluim voor Courteney, want ze beweegt goed en ze deed het grootste deel van het gevecht. Dus ik heb vrijwel de hele zaak met haar samengewerkt”.

Bekijk hier het completer interview.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Discord server.