In deze Scareflits komt het scare nieuws van afgelopen week voorbij. Daarnaast komen ook weleens onderwerpen voorbij waar eigenlijk geen plek voor was op de website maar die we toch graag even kort willen uitlichten. Wat kwam er vorige week allemaal voorbij?

Screams start ticketverkoop

Avonturenpark Hellendoorn is de ticketverkoop gestart voor het horrorevent Screams. Het 4 daagse evenement is op 14, 21 en 28 oktober + 4 november. De prijs verschilt per dag. Lees hier verder.

Spookhuis Chop Shop

Het laatste spookhuis van Scream Expedition is naar buiten gebracht. In Chop Shop nemen bezoekers een kijkje in de slagerij. Familie Bouchér is sinds 2003 de eigenaar van Chop Shop. De deuren van de shop worden eenmalig geopend voor het publiek. Meer informatie.

Scare Me

De volgende editie van Scare Me is in aantocht. Bezoekers kunnen weer genieten van de bekende experiences. En hoewel er deze keer geen nieuw spookhuis is toegevoegd, kunnen bezoekers wel nieuwe dingetjes spotten. Een online ticket van €29,95 (early bird) geeft toegang tot het hele event van Scare Me. Bezoekers hebben onbeperkt toegang tot de spookhuizen. Lees het volledige artikel.

Halloween Horror Festival

Liefhebbers kunnen alvast tickets kopen voor de dagen dat het Halloween Horror Festival plaatsvind. De verkoop van alle experiences start op een later moment. Het park pakt deze 25e editie uit met twee nieuwe spookhuizen. Een van deze huizen is Final Stop in samenwerking met Haunted Lantern. Lees er hier meer over.

Het park past ook spookhuis Secrets of St. Elmo aan. Dit sluit nu goed aan bij de nieuwe scare zone.

After Dark verkoop gestart

Walibi Holland is gestart met de verkoop van After Dark huisjes. Bezoekers kunnen na hun bezoek aan de Halloween Fright Nights overnachten in het naastgelegen vakantiepark waar het nog lang freaky blijft. De vorige twee edities waren bijzonder populair en ook de aankomende editie is in trek. Zo waren alle zaterdagen al snel uitverkocht. Lees het artikel.

Danse Macabre in de Efteling

De Efteling bouwt ondertussen gewoon verder aan het nieuwe themagebied Huyverwoud. De eyecatcher van dit gebied is spookhuis Danse Macabre, de vervanger van het vorig jaar gesloten en afgebroken Spookslot. Op foto’s is te zien hoe het nieuwe spookhuis steeds meer vorm krijgt.

Traumatica

Tijdens Traumatica is het Griekse themagebied van Europa-Park geopend waar bezoekers een aantal attracties kunnen doen. Een van deze attractie’s is Vloek van Cassandra. Exclusief voor bezoekers van dit event is er een duistere virtual reality editie te beleven.

Het event bestaat uit 7 scare attracties, 3 themagebieden en meer dan 200 acteurs. Lees het complete overzicht hier.

Villainous Night

Disneyland Paris organiseert een nieuw avond-event waar schurken het park overnemen. Villainous Night is op 29 september 2023 te bezoeken voor abonnementhouders. Alleen zij kunnen speciale tickets bestellen die vanaf 31 augustus te koop zijn.

En dat was hem weer voor deze week, de Scareflits. Tot de volgende!

Bekijk de Scareflits van vorige week.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 600 leden.