Deze maand kunnen bezoekers de oude, verlaten villa van Smilde bezoeken voor een heuse horror experience. Wordt hier ondergedompeld in een filmische wereld met echte personages en red het ontvoerde slachtoffer. De 2 uur durende adventure game ‘The Last Handmaid’ wordt georganiseerd door Warrior Events. Deze experience is nu wegens succes verlengd.

Het oude gemeentehuis staat er al een paar jaar verlaten bij. Voor sommige mensen ziet de locatie er griezelig uit maar niet voor de organisatie. Dit moest de locatie worden voor de nieuwe adventure game ‘The Last Handmaid’.

“We hadden niet verwacht dat The Last Handmaid zo snel uitverkocht zou raken. Het is een compleet nieuw spel en het is altijd maar de vraag of het een succes zal worden of niet”.

Het doel van de 2 urende game is om de laatst handmaid te bevrijden. Voor dit kan gebeuren zullen bezoekers moeten infiltreren in Gilead. Win het vertrouwen van de commander en probeer ongezien de laatste handmaid te bevrijden. Het kan zijn dat er een speler wordt gepakt. Spelers moeten ervoor zorgen dat er genoeg wapens zijn bemachtigd.

Corona

Een adventure game in tijden van corona, kan dat wel? Bedenker en organisator Alita Smit vertelt ons hoe:

“Eerder organiseerde we een adventure game voor kinderen in de oude dierentuin in Emmen. Volledig corona proof en op 1,5 meter afstand. Het was te gek om zo veel kinderen een leuke en leerzame dag buiten te kunnen bezorgen. Met ‘The Last Handmaid’ doen we hetzelfde, maar dan voor volwassenen. Bezoekers kunnen op veilige afstand een avond ervaren, genieten en hun zintuigen laten prikkelen. Culturele activiteiten organiseren in corona tijd is natuurlijk echt een uitdaging, maar er zijn mogelijkheden. De reden dat wij dat dit kunnen organiseren is vanwege de unieke doorstroom locatie en de 1,5 meter die in het spel wordt meegenomen. Veiligheid staat natuurlijk voorop en daarom moeten zowel bezoekers als personeel zich voor aanvang negatief laten testen.”

Hoe werkt het?

Via http://www.thrillgames.nl kunnen bezoekers een tijdslot kiezen en een kaartje bemachtigen. Tussen 18:30 uur en 20:30 uur start er ieder 2 uur een nieuwe groep het spel. Let op: iedere deelnemer moet naast een ticket ook in het bezit zijn van een negatieve corona test, bewijs van herstel of vaccinatie om mee te mogen doen aan het spel.

Speeldata: 9, 10 , 11 september 2021 en 1, 2, 8, 9, 15 en 16 oktober 2021

Locatie: Voormalig gemeentehuis, Smilde. Hoofdweg 24

 

Blijf altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen en volg ons op:

Facebook

Twitter

Instagram

En wil je echt als eerste alles weten? Lees en praat mee op onze Discord server.