Attractiepark Toverland is op dit moment, net als veel andere parken, gesloten. Maar dit wilt natuurlijk niet zeggen dat er achter de schermen niets gebeurt. Sterker nog, er gebeurt juist heel veel. Zo wordt er volop onderhoud aan attracties uitgevoerd. Het park geeft een kijkje in de keuken en laat zien waar zij allemaal mee bezig zijn.

Het winterevenement Winter Feelings ligt al eventjes achter ons en de start van het pre-season komt al langzaam in zicht (10 februari). Deze periode wordt aangegrepen om veel onderhoud en andere werkzaamheden uit te voeren zonder dat bezoekers hier last van ondervinden.

Onderhoud aan achtbaantreinen

Toverland voert op dit moment onderhoud uit aan verschillende achtbaantreinen. Soms liggen ze hiervoor zelfs helemaal uit elkaar. Hierdoor kan het voorkomen dat de achtbaan tijdelijk even met één trein rijdt wanneer het Limburgse attractiepark weer geopend is. Met de grootste zorgvuldigheid worden onderdelen bekeken, onderhouden of vervangen. Zo gebeurt dat bijvoorbeeld ook met de bobkarts van de Maximus’ Blitz Bahn. Dat soort projecten gebeuren in de eigen werkplaatsen.

Nieuwe manier van retracken bij Troy

Het jaarlijkse onderhoud bij houten achtbaan Troy moet er ook deze keer weer aan geloven. Bij deze retrack wordt de bovenste houtlaag verwijderd en vervangen. Nu wordt het complete houtpakket dat de rails vormt vervangen, in plaats van enkel de bovenste lagen. Dat zorgt voor meer werk, maar wel in een korter meerjarenplan van zo een vier jaar. De bovenste laag wordt nu ook voorzien van een andere houtsoort, waardoor Troy langer soepel zal blijven rijden. Een groep van 20 personen pakt deze onderhoudsbeurt ruim 200 meter van de volledige baan aan. Dit keer zijn de bocht bij de actiefoto én een deel na de 35 meter hoge drop aan de beurt.

Djengu River

Bij wildwaterbaan Djengu River zorgt het onderhoud nu even voor een vreemd gezicht. Waar normaal kolkend water door de baan stroomt, staat deze nu volledig droog. Ook de ronde bootjes van de waterattractie liggen op het droge, want ook de overloopvijver – waar de boten normaal gestald liggen wanneer de attractie niet in gebruik is – wordt meegenomen. Daarnaast is de volledige loopband verwijderd, waarmee de vlotten vanuit het water het station in worden gebracht. Deze zal volledig vervangen worden.

Tolly Molly

Watercarrousel Tolly Molly krijgt een grote opknapbeurt. Zo zijn alle gondels gemonteerd en is de schelp in het midden verwijderd. Deze onderdelen worden allemaal buiten Toverland opnieuw gecoat en gestraald. Nadat de onderdelen weer in het park zijn, decoreert Toverland ze zelf. De attractie opent weer vanaf 9 maart 2024.

Vernieuwde gevels en opbouw show in Port Laguna

Port Laguna is het entreegebied van Toverland en maakt zich klaar voor een nieuw seizoen. De restanten van het winterseizoen worden geruimd en het decor van de parkshow Aqua Bellatores komt tevoorschijn. De kleurrijke geveltjes zullen ook dit jaar weer voor een extra vrolijk beeld zorgen in het gebied. De gevels in het themagebied worden een voor een aangepakt. Na deze opknap- en schilderbeurten staat het gebied er weer fris en fruitig bij om de eerste bezoekers te ontvangen.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.