Attractiepark Toverland heeft onlangs een omgevingsvergunning aangevraagd voor de realisatie van een spookhuis. Het gaat hierbij om het bouwen van een bouwwerk en de wijziging van een milieubelastende activiteit. De ingediende omgevingsvergunning wacht nog op goedkeuring van de gemeente Horst aan de Maas waar het Limburgse attractiepark onder valt.

Of het hier gaat om een nieuw spookhuis of een bestaande, dat is niet bekend. Het is namelijk ook mogelijk dat een van de oudere spookhuizen een vergunning nodig heeft. In april kwam het nieuws naar buiten dat Toverland bezig is met de realisatie van een nieuw spookhuis. Het is niet bekend wanneer dit spookhuis zal openen. Het is al wel bevestigd dat het nieuwe huis geen tijdelijk karakter heeft en dus vergelijkbaar is met Maison de la Magie. Tijdens het Scare Event gaf Entertainment Manager Luke Verhoeven wel een subtiele hint naar het nieuwe thema.

Op dit moment verrijst er een nieuw gebouw net buiten het park vlakbij de ingang. Hoewel Toverland niets kan zeggen over de komende editie, houd het de gemoederen flink bezig. Fans denken dat dit weleens het nieuwe spookhuis kan worden. Zoals al eerder gezegd is de aangevraagde vergunning nog niet goedgekeurd en dus zal iedereen nog even geduld moeten hebben.

Halloweenliefhebbers kunnen de komende editie op 13 avonden griezelen tijdens de Halloween Nights. Vorig jaar was het vernieuwde spookhuis ‘Trapped’ enorm in trek. Dwalend door een doolhof worden bezoekers door enorme ratten opgejaagd. De maze was op meerdere avonden uitverkocht.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.