Tijdens het Halloween weekend wordt de schaduwzijde van het Muiderslot onthuld. In dit donkere en verlaten kasteel maken medewerkers soms vreemde dingen mee. Nu zijn er avondtours voor bezoekers met een stevige maag.

Met de avondtours worden bezoekers meegenomen naar donkere kerkers en krakende zolders. Daarnaast komt het duistere verleden van het kasteel aan het licht. ”In 1296 werd graaf Floris de Vijfde vermoord nadat hij op zijn eigen kasteel gevangen had gezeten. Regelmatig keert zijn geest terug naar de plek waar hij zijn laatste dag sleet. Zo zag Constantijn Huijgens hem, toen hij in de 17e-eeuw bij P.C. Hooft logeerde. En er komen meer gasten uit het verleden op bezoek. Een lachende Engelsman in de Ridderzaal, galmende voetstappen van mensen die er niet zijn”.

Onder leiding van een gids komen deze verhalen tijdens de tour boven water. Deze rondleiding is niet geschikt voor kinderen.

Het ruim 700 jarige Muiderslot ligt vlakbij Amsterdam. Het is een van de oudste en best bewaarde kastelen van Nederland. Bezoekers ontdekken hier hoe het leven vroeger was in het kasteel. Wanneer je rond dwaalt, waan je je in de middeleeuwen en verderop in de 17e eeuw.

Data en prijs avondtour Muiderslot

De rondleidingen worden gehouden op zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2021. Een ticket voor de tour kost €20,50. Bezoekers met een geldige Museumkaart krijgen korting. Kijk voor meer informatie op de website van het duistere kasteel.

Blijf altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Halloween en volg ons op:

Facebook

Twitter

Instagram

En wil je echt als eerste alles weten? Lees en praat mee op onze Discord server.