Disneyland Paris is het gehele jaar open voor bezoekers. Het park ontkomt er dan ook niet aan om onderhoud aan attracties, gebouwen en paden te plegen. Soms zijn dit kleine ingrepen, maar het komt ook regelmatig voor dat er groot onderhoud wordt uitgevoerd. Het Disneyland Hotel is daar een goed voorbeeld van. Na een lange periode van werkzaamheden gaat het hotel binnenkort weer open voor gasten. Het park is al bezig met de voorbereidingen. Zo is er recent getest met video mapping op het gebouw.

De deuren van het Disneyland Hotel zijn ruim 2 jaar gesloten gebleven. Disneyland Paris heeft haar handen vol gehad aan dit project aangezien het bekende roze hotel van top tot teen in gerenoveerd met niet alleen een frisse uitstraling maar ook nieuwe decors, een nieuwe bar, een nieuw restaurant en nieuwe prinsessen kamers uit de bekende films van Disney. Aan de buitenzijde is de volledige gevel en daken compleet vernieuwd.

Gasten komen straks aan in de vernieuwde lobby die in het teken staat van Doornroosje.

Kamers

De kamers van het Disneyland Hotel krijgen allemaal een prinsessen thema en zijn beschikbaar in drie varianten van standaard naar luxe: The Superior Room, The Deluxe Room en The Castle Club Room. Daarnaast zijn er ook speciale suites met thema’s als Sleeping Beauty, Cinderella, Rapunzel, Frozen en Beauty and the Beast.

Video mapping

Het Disneyland Hotel opent vanaf 25 januari 2024 haar deuren weer voor alle gasten. Disneyland Paris zal dit niet onopgemerkt laten blijven. Zo is het park recent aan het testen geweest met video mapping op het hotel. Deze techniek bestaat uit afbeeldingen en lichten die daarbij driedimensionale effecten overbrengen en het publiek een bijzondere ervaring geven. Het park doet dit bijvoorbeeld al jaren op het iconische kasteel tijdens verschillende shows.

Voor de festiviteiten van de heropening zal Disney dus gebruik gaan maken van video mapping, wat een extra vleugje magie zal toevoegen. Onderstaande foto is gemaakt tijdens het testen.

Bron: Disneyphile en RomainLGT

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.