In de Jungle Arena van WILDLANDS is sinds 21 december 2023 een nieuwe diersoort te bekijken. Het gaat om de Birmese bergschildpad, beter bekend als de bruine landschildpad. Deze soort heeft de status ‘ernstig bedreigd’ in het wild. Europese dierenparken zorgen door middel van een EEP ( populatie management programma) met elkaar voor een reservepopulatie. Voor de Birmese bergschildpad wordt dit programma beheerd door WILDLANDS-dierenarts Job Stumpel.

De Birmese bergschildpad is de grootste Aziatische landschildpaddensoort. Ze leven vooral in de beschutting van vochtige bergbossen. De schildpadden worden uit het wild gevangen om te worden verkocht op de zwarte markt als huisdier of als delicatesse. De aantallen zijn in het wild over de laatste drie generaties sterk afgenomen (-80%). Om deze reden is het erg belangrijk om in dierenparken een reserve-populatie in stand te houden. Wanneer de omstandigheden in de vrije natuur verbeteren (bijvoorbeeld door een betere bescherming of herstel van geschikte leefomgeving) zou vanuit deze reserve-populatie de wilde populatie kunnen worden versterkt of hersteld.

Van 26 december 2023 tot en met 7 januari 2024 is WILDLANDS Adventure Zoo Emmen ook in de avonduren geopend tijdens de zesde editie van WILDnights. Tijdens de kerstvakantie kunnen bezoekers na zonsondergang in het donker een sfeervol verlicht dierenpark beleven. Lees er hier meer over.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.