Steeds meer bedrijven en organisaties denken duurzaam en werken aan manieren om bijvoorbeeld afval terug te dringen. Dat is in het wereldje van de attractieparken zeker niet anders. Na het statiegeld op petflessen werkt Toverland vanaf 1 januari 2024 met herbruikbare statiegeldbekers. Dit bedraagt €1,50 per beker.

Werken met statiegeldbekers is zeker niet nieuw. Onder andere Movie Park Germany doet dit al jaren en ook in Europa-Park komt dit voor. Bezoekers betalen de prijs van een drankje en daar bovenop komt dan het statiegeld. Na gebruik kan de beker weer ingeleverd worden bij het verkooppunt zodat de bezoeker het bedrag weer terug krijgt.

In Toverland gaat dit vanaf 1 januari van start. De statiegeldbekers kunnen na gebruik ingeleverd worden bij zowel de horecapunten, als de souvenirwinkels en de Gastenservice.

Toverland werkt al een geruime tijd met statiegeld op petflessen. Bezoekers krijgen de keuze wat ze hiermee willen doen. De flessen kunnen gedeponeerd worden in de donatiebakken zodat een goed doel wordt gesteund. Een andere optie is om de flessen in een machine naast Villa Fiasco te stoppen zodat er een bonnetje uitkomt. Met dit bonnetje kan dan het bedrag worden teruggevraagd of worden verrekend bij een horecapunt.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.