Burgers’ Zoo werkt op dit moment aan een spiksplinternieuwe speeltuin met water, rotsen, vlonders en een grote glijbaan. De speeltuin komt tussen de voet van het olifantenverblijf en de ingang van de Bush te liggen. Het pad is daar nauwelijks tot helemaal niet toegankelijk. Vanaf Pasen zou het project afgerond moeten zijn.

Er vloeit straks een stromend beekje door de speeltuin dat voor de nodige waterpret zal zorgen. Avonturiers kunnen straks springend over de stapstenen, balancerend over houten balken en eventueel afkoelen in het water. Het Arnhemse dierenpark heeft eerder al een sfeerimpressie naar buiten gebracht welke nog wel iets kan afwijken van de werkelijkheid.

Statiegeld op herbruikbare bekers

Burgers’ Zoo introduceert vanaf donderdag 1 februari 2024 herbruikbare bekers. Dit is uiteraard een stuk duurzamer dan de duizenden bekers die na eenmalig gebruik in de prullenbakken belanden. Met de komst van herbruikbare bekers komt daar ook het statiegeld om de hoek kijken. Bezoekers betalen dan €1,- statiegeld per beker.

Het is aan de bezoeker wat er vervolgens met dat statiegeld gebeurt. Zo kunnen zij deze euro weer terugkrijgen zodra de beker is ingeleverd bij een inleverpunt. Dit kan bij de Coffee Corner, het Bush Restaurant, het Park Restaurant of de Parkwinkel. Er is ook een mogelijkheid om een donatie te doen aan de bescherming van mangrovebossen in Belize.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.