De Orchideeën Hoeve heeft een nieuwe naam en gaat voortaan door het leven als ‘Pantropica’. Het familiebedrijf uit Luttelgeest in Flevoland heeft de afgelopen 100 jaar alles behalve stilgezeten. De transformatie heeft ervoor gezorgd dat er nu een geheel overdekt park staat waar families op ontdekking kunnen gaan. Hier bezoeken zij tien verschillende continenten en leren van alles over de bijzondere dieren en de hoogtepunten uit de tropen.

De naam Pantropica betekent letterlijk ‘geheel tropisch’. Het idee voor deze nieuwe naam is ontstaan door goed te kijken naar wat de Orchideeën Hoeve te bieden had. Zo bestaat het park uit meerdere tropische werelden, maar wel ieder met eigen en unieke belevingen. Pan is afkomstig van het woord Pangea. Dit is het supercontinent van 250 miljoen jaar geleden waaruit alle huidige continenten zijn ontstaan en verwijst naar het Griekse ‘gehele’. Tropica staat voor alle tropische highlights in het park die de bezoekers kunnen ervaren, beleven en ontdekken.

Wat gaat er veranderen?

De nieuwe naam Pantropica opent nieuwe werelden. En dat bedoelen zij letterlijk en figuurlijk. Naar de buitenwereld toe kan het bedrijf duidelijker laten zien we ze zijn. Dit wordt tevens ondersteund met de nieuwe slogan ‘Even in een andere wereld’. Daarnaast is er ook een gloednieuwe website en zijn er spotjes op de radio en TV te horen.

Bouw nieuwe wereld

De nieuwe naam geeft ook koers aan de ambitie om het park nog verder uit te breiden. Zo liggen de eerste bouwplannen al klaar. In 2024/2025 zal Pantropica starten met de bouw van een elfde continent, een gloednieuwe wereld met onder meer een palmenhuis en een groot speelgedeelte voor kleine ontdekkingsreizigers.

Meer nieuws over dagattracties lezen? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.