September staat inmiddels al even vooraan op de kalender en dit betekent dat Traumatica over ruim 2 weken gaat starten. Het bekende horror-evenement van Europa-Park heeft inmiddels alle spookhuizen, shows en andere activiteiten naar buiten gebracht. Een plattegrond ontbrak echter nog. Tot nu!

De officiële plattegrond van Traumatica is naar buiten gebracht en hier zien we precies de opstelling van alle huizen. Het themagebied Griekenland is zoals eerder genoemd ook onderdeel van het evenement. Verschillende attracties zullen tijdens deze avond speciaal geopend zijn. Zo kunnen bezoekers een ritje maken in de achtbanen Pegasus en Matterhorn Blitz. Daarnaast is madhouse Vloek van Cassandra voorzien van een speciale VR omgeving.

Opmerkelijk is dat het nieuwste huis Last Stand zich in de wachtrij van Poseidon lijkt te begeven. Volgens de omschrijving van het huis kunnen bezoekers zich aansluiten bij de Task Force, gewapend met een pistool, om de Rotters te verslaan.

Het andere nieuwe spookhuis is Unknown en die kunnen we vlak achter het station van attractie Poseidon vinden, vlak naast Was Museum. De naam van deze nieuwigheid dekt behoorlijk de lading, want het is eigenlijk nog onbekend wat daar nu precies gaat gebeuren. De omschrijving laat in ieder geval ook niets los: ‘Er is maar één manier om erachter te komen wat er achter het onbekende zit: ga naar binnen!’.

Verder zien we de bekende namen ook voorbij komen. En dan hebben we het natuurlijk over de andere huizen zoals Tarot House, Skin Deep, Grim’s Funhouse en Petting Zoo. Daarnaast is ook het circus opgebouwd waar bezoekers om 21:00 uur en 22:30 uur The Traumatica Circus Apocalypse kunnen bewonderen.

Data en tickets Traumatica

Traumatica start al lekker vroeg op 29 september en loopt door tot en met 11 november 2023 op elke vrijdag, zaterdag en zondag. Daarnaast is het event ook te bezoeken op 26 en 31 oktober + 2 en 9 november. De poorten openen om 18:45 uur en vanaf 19:00 uur gaat het los. Tickets zijn eenvoudig te bestellen via deze website. Er is keuze uit verschillende tickets die elk een eigen prijskaartje met de daarbij gelinkte extra’s hebben.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Discord server en help ons naar de 700 leden.