Laten we voorop stellen dat scare actors aan een Halloween-event meedoen omdat zij een passie hebben voor scaren, oftewel mensen lekker laten schrikken. Er zijn veel organisaties die gerund worden door vrijwilligers. Dit zijn vaak de wat kleinere evenementen. Maar wat als we nu eens een groter evenement erbij pakken, laten we zeggen de Halloween Fright Nights in Walibi Holland. Dit is onder bezoekers nog steeds het populairste Halloween-event van Nederland. En ja, zowel de scare actors als de crew krijgen betaald. Maar wat verdienen ze dan precies?

Een ieder die aangenomen wordt krijgt een tijdelijk contract door Walibi aangeboden voor september en oktober. De werktijden variëren tussen 13:00 en 02:00 uur. Dit is deels afhankelijk van de rol die gespeeld word. Grimeurs hebben een bepaald schema opgesteld en afhankelijk van het karakter worden sommigen al om 13:00 uur in de grime gezet terwijl anderen pas later in de middag aan de beurt zijn.

Walibi hanteert een loontabel die gebonden is aan een leeftijd. De gewerkte uren worden gewoon uitbetaald. De volgende bedragen zijn inclusief vakantiegeld en vakantiedagen:

Medewerkers die 18 jaar zijn, krijgen een bruto loon van €8,45 per uur. Vanaf 19 jaar is dit bedrag €9,89. Ben je 20 jaar? Dan krijg je een loon van €11,54 per uur. En als laatste krijgen medewerkers vanaf 21 jaar een bruto loon van €14,43 per uur.

En ook binnen Walibi geldt een reiskostenvergoeding. Dit is €0,17 per kilometer tot een maximum van 75 kilometer per enkele reis. Deze vergoeding wordt netto bij het salaris uitgekeerd.

Nieuwigheden

Vorig jaar introduceerde het attractiepark uit de Polder een aantal nieuwigheden. Dit was het vernieuwde gebied ‘Festival of Freaks’ met daarin de walkthrough ‘Camp of Curiosities’. De grootste en opmerkelijkste nieuwigheid was spookhuis ‘Slaughterhouse’ waarbij bezoekers beleven hoe het is om geslacht te worden. Hiermee kwam het huis onder vuur te liggen door partijen die zich bezig hielden met dierenrechten. Desondanks was het huis populair onder bezoekers.

Bekijk de aftermovie van 2022.

Aankomende editie

Bezoekers kunnen dit jaar wederom op 12 dagen terecht in Walibi Holland voor een flinke dosis horror. Van 7 tot en met 29 oktober kunnen liefhebbers op geselecteerde dagen de Halloween Fright Nights bezoeken. Wat er dit jaar precies staat te gebeuren in het park wordt op een later moment bekendgemaakt.

Kan je niet genoeg krijgen van de Halloween Fright Nights of andere spannende attracties en events? Praat en lees dan zeker mee in onze Scare Discord Server.