Griezelliefhebbers en fans van de Efteling kunnen volgend jaar genieten van een compleet nieuw themagebied met als hoogtepunt attractie Danse Macabre. Als voorproef op dit nieuwe gebied ‘Huyverwoud’ opent het park zeer binnenkort al een klein gedeelte. Het gaat hier om winkel ‘In den Swarte Kat’ en het naastgelegen toiletgebouw ‘De Laatste Hoop’.

Huyverwoud is in 2024 te bezoeken op de plek waar voorheen het Spookslot stond. Deze iconische attractie sloot in 2022 na 44 jaar haar deuren. Het slot is grotendeels gesloopt en enkel de herkenbare toren is deels blijven staan als onderdeel van het gebied.

De grootste blikvanger van het nieuwe gebied wordt Danse Macabre. Deze attractie houd volgens de ontwerpers het gevoel van Spookslot in eren. Het krijgt een uniek en spectaculair ritsysteem dat nog nergens ter wereld is te vinden. Bezoekers nemen plaats in banken die op een grote draaischijf staan. Het exterieur gaat er zo uitzien.

Aan het Abdijplein liggen verschillende ruïnes. Deze geven vorm aan Danse Macabre, De Laetste Hoop, ‘t Koetshuys en In Den Swarte Kat.

In den Swarte Kat

Volgende week op zaterdag 1 juli zal de officiële opening van het winkeltje In den Swarte Kat plaatsvinden. Bij deze kruidenier hebben bezoekers straks keuze uit een breed assortiment aan verpakte en verse producten. Net als souvenirwinkel Efteldingen zal ook dit nieuwe winkeltje zelfscankassa’s hebben. Een speciaal product is de Ketelkoek die vergelijkbaar is met een cake. Het grootste verschil is de bereiding met stoom waardoor dit product lekker sappig is.

De Efteling legt op dit moment nog de laatste hand aan het winkeltje.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Discord server.