Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar Carnaval is weer in het land. De helft van Nederland bevindt zich tijdens deze dagen in Noord-Brabant. En dat is natuurlijk helemaal leuk en gezellig. Maar als je zelf iets minder van het massale bent, dan zijn er genoeg goede alternatieven te vinden die iets verder richting het noorden liggen. En een van deze plekken is het dorpje Didam in Gelderland.

Een echte carnavalsvierder ben ik niet, maar een goede optocht valt bij iedereen wel in de smaak toch? In Didam (regio Achterhoek/Liemers) vond er op zondag 11 februari 2024 een carnavalsoptocht plaats. De kleurrijke stoet met grote wagens en leuke loopgroepen vertrok om 13:11 uur.

Het leuke aan deze tocht is dat de naastgelegen dorpen Loil en Nieuw Dijk ook meedoen. Dit zorgde voor een lange stoet en ruim 2 uur kijkplezier. Muzikale acts, grappige taferelen, politieke kwesties, actuele onderwerpen met een knipoog, het kwam allemaal voorbij.

De carnavalsoptocht van Didam vind ik toch wel de mooiste uit de regio. Het heeft een goede afwisseling tussen grote wagens, kleine wagens en verschillende loopgroepen. Mocht je met Carnaval een keer in de buurt zijn van de Liemers, dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij deze optocht.

Hier een kleine impressie:

Meer experiences lezen? Klik dan hier.

Wil jij ook een eigen artikel publiceren op Backseaters? Mail dan naar redactie@backseaters.nl 

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.