De dagenlange regenval eisen hun tol voor het Duitse dierenpark Serengeti Park. Delen van het park zijn door het noodweer onder water komen te staan. Al het water komt uit de nabijgelegen rivier die buiten de oevers is getreden. Het dierenpark draait nu op generatoren om nog steeds de beste zorg voor de dieren te kunnen geven.

Serengeti Park moet nu noodgedwongen ongeveer 200 apen evacueren. Zij worden op een andere locatie op het terrein ondergebracht. Andere dieren die verplaatst worden zijn onder andere prairiehonden en lemuren. Medewerkers en hulpdiensten hebben tijdelijke dammen gemaakt om zo de stallen te beschermen. Het verplaatsen van de grotere dieren zoals de olifanten en giraffen is op dit moment nog niet nodig.

“Het is een noodsituatie zoals we nog nooit hebben meegemaakt in de bijna 50-jarige geschiedenis van het park”, aldus eigenaar Fabrizio Sepe.

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.