Miljoenen kinderen zijn ermee opgegroeid. En vandaag de dag is het nog steeds helemaal hot. We hebben het hier natuurlijk over Pokémon. En de echte fans kunnen straks helemaal losgaan, want The Pokémon Company opent een nieuw park binnen het themapark Yomiuriland in Tokyo. Dat is leuk, maar wat het nog interessanter maakt is dat er verdere naamgevingsrechten veiliggesteld zijn door het bedrijf. En die namen zouden kunnen duiden op parken hier in Europa.

Weer even terug naar Tokyo. De naam van het gebied of parkje zal PokéPark Kanto heten. Hier moeten bezoekers meerdere attracties gebaseerd op Pokémon kunnen ervaren die naadloos in de natuur zijn geïntegreerd. Het is hierbij nog niet helemaal zeker of het gaat over fysieke attracties of belevingen. Het is wel interessant dat PokéParks over de hele wereld gemaakt zouden kunnen worden.

Hartstikke leuk natuurlijk maar de geregistreerde naamrechten van Nintendo Europe zouden veel interessanter moeten zijn. De namen die door het bedrijf zijn veiliggesteld zijn PokéPark Kalos en PokéPark Paldea.

Kalos is de regio waarin de Pokémon Games ‘X’ en ‘Y’ zich afspelen. De spelwereld is gebaseerd op Frankrijk en heeft de vorm van een ster. De hoofdstad van het spel is Illumina City. Dit dient als cultureel bolwerk en knooppunt voor talloze routes.

Paldea daarentegen is de regio uit de Pokémon-spellen Crimson en Crimson. De regio ligt op een schiereiland dat helemaal is omgeven door de zee. Officieel is er geen echte inspiratie voor de regio, maar fans vermoeden hier de parallellen met Spanje.

Vooralsnog zijn het speculaties en is er buiten het park in Tokyo nog helemaal niets bevestigd. Zou jij een park gebaseerd op Pokémon willen bezoeken hier in Europa?

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.