Arbeid is nodig om d’oude pracht te behouden voor het nageslacht. De Efteling heeft de smaak flink te pakken in het onderhouden van alle sprookjes en attracties. En dat gaat in 2024 gewoon verder. Houten achtbaan Joris en de Draak sloot 30 oktober 2023 voor groot onderhoud. Sinds 22 december is de populaire attractie weer geopend. Dit duurt echter maar tot en met 7 januari 2024, want een dag later is de baan weer gesloten tot het einde van april.

De Efteling heeft haar handen nog wel even vol aan beide banen. In 2022 waren er nog verschillende baandelen vervangen door een speciale soort hardhout. In de bochten aan de kant van de Python ligt er zelfs stalen track op de baan. Met deze ingrepen probeert het park de levensduur van de attractie te verlengen.

Maar wat is er sinds de laatste sluiting dan gebeurt? Er zijn een aantal baandelen één op één vervangen. Daarnaast is ook de gevel van het stationsgebouw geschilderd. De medaillons zijn daarbij opnieuw gedecoreerd en ingeschaduwd.

Gesloten tot eind april

Joris en de Draak zal na verwachting tot het einde van april gesloten blijven voor het tweede deel van de onderhoudsbeurt. Tijdens deze periode zijn de baandelen aan de beurt waar de baan te lijden heeft onder de op- en neerwaartse krachten. Verder wordt ook de wachtrij flink aangepakt met het opknappen van het gethematiseerde frisdrankautomaat, het moeras en de houten vlonder. Bij de uitgang wordt het fotopunt aangepakt. Het voorplein is in de lente aan de beurt met vers straatwerk. Dit wordt ook gelijk rolstoelvriendelijke gemaakt.

De Efteling probeert alle werkzaamheden in het park vooraf zo veel mogelijk aan te kondigen zodat bezoekers niet voor verrassingen komen te staan.

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.