Een park als de Efteling is nooit af. En dat blijkt wel weer, want er wordt hard gewerkt om alles er weer spik en span uit te laten zien. Naast verschillende attracties zoals Joris en de Draak worden ook de sprookjes zeker niet vergeten. Op dit moment staat bijvoorbeeld het kasteel van Doornroosje flink in de steigers en zijn er de nodige bomen weggehaald. Als het sprookje in 2024 weer toegankelijk is, staan bezoekers een verrassing te wachten. Er is namelijk een nieuwe bewoner zichtbaar.

Halverwege september sloot het sprookje van Doornroosje voor groot onderhoud. Het kasteel met het gebied eromheen wordt op dit moment flink aangepakt. De Efteling laat in een nieuwe blog het volgende weten:

”Tussen het kasteel van Doornroosje en miniatuurwereld Diorama is een nieuw rolstoelvriendelijk pad gemaakt. Nu is het kasteel 360 graden rond te bewonderen. Vanaf het nieuwe uitkijkpunt op het nieuwe rolstoeltoegankelijke pad wordt, vanaf de heropening in maart, ook een nieuwe bewoner zichtbaar!”

Er komt dus een nieuwe bewoner richting het sprookje van Doornroosje. Wie of wat dit precies gaat zijn laat het park nog even in het midden. Naast deze nieuwe bewoner zijn er natuurlijk ook nog andere werkzaamheden aan de gang. Zo zijn de oude kasteelmuren en de gevel opgeknapt. Ook zijn de stenen dat naar het kasteel leidt hersteld zodat ze minder glad zijn.

Het uitbreiden van de vijver staat nog op de planning voor de komende periode. Hier komen ook watervallen bij en worden er nieuwe bomen geplant in dit gebied.

Doornroosje is één van de tien eerste sprookjes uit 1952 die in het Sprookjesbos was te vinden naar het ontwerp van Anton Pieck.

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.