De Efteling bouwt op dit moment aan een gloednieuw hotel naast de hoofdingang. Onlangs werden de eerste pilaren al geplaatst en nu gaat het Efteling Grand Hotel pas echt de hoogte in. Hierdoor worden de eerste contouren van het gebouw al gelijk goed zichtbaar. Op vrijdagochtend 16 februari kwamen de eerste prefab gevelelementen binnen en werden met een grote kraan op hun plek gezet. Ruim 350 voorgefabriceerde onderdelen worden de komende maanden allemaal gemonteerd. Deze variëren in gewacht van 3000 tot 30.000 kilo.

Directeur Park & Resorts Nicole Scheffers is vooral blij dat ze na een lange aanloopperiode van voorbereidingen vooruit kunnen met de bouw. Achter de schermen is er enorm hard gewerkt waardoor er nu vlot doorgepakt kan worden, geheel volgens verwachting.

Het nieuwe Efteling Grand Hotel wordt de komende maanden echt laagje voor laagje opgebouwd. De gevelelementen komen stuk voor stuk aan op de bouwplaats inclusief stucwerk, gevelkozijnen, ramen en deuren. Zodra dit allemaal is geplaatst op de begane grond kan er gelijkt gestart worden met de ruwe afbouw aan de binnenzijde.

De Efteling bouwt met deze nieuwe accommodatie het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling. Het hotel krijgt 7 etages en wordt 106 meter breed. Naast de 140 hotelkamers en suites met in totaal 644 bedden krijgt het hotel ook een zwembad met spafaciliteiten. Zowel gasten van het hotel als bezoekers van het park kunnen genieten van de 2 restaurants en 2 souvenirwinkels.

De verwachting is dat het Efteling Grand Hotel in 2025 moet openen.

Meer lezen over de Efteling? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.