Traumatica, het Halloween-event in Europa-Park, heeft inmiddels al hun spookhuizen bekendgemaakt. De 7 attracties geven bezoekers genoeg redenen om een extra setje schone onderbroeken mee te nemen. Het Duitse attractiepark stelt naast de spookhuizen ook een deel van het Griekse themagebied beschikbaar. Hier kunnen bezoekers even tot rust komen bij de attracties Pegasus, Matterhornblitz en Traumzeit Dome. Nieuw dit jaar is de opening van madhouse ‘Vloek van Cassandra’ met speciale brillen.

De Griekse princes Cassandra zorgt er met een vloek voor dat bezoekers buiten het halloweenseizoen ondersteboven en gedesoriënteerd raken. Speciaal voor bezoekers van Traumatica is deze attractie nu ook voor de eerste keer op een andere manier te beleven. Stap binnen in het huis en beleef de rit terwijl je een VR-bril draagt. Dankzij deze tijdelijke toevoeging wordt iedereen straks ondergedompeld in een griezelige virtuele wereld. Wat bezoekers van het huis precies gaan meemaken is nog niet bekend.

Een madhouse is een attractietype waarbij bezoekers plaatsnemen op een bank. De kamer waarin zij zich begeven draait rond door middel van een grote trommel. Ondertussen schommelt ook het bankje subtiel op en neer waardoor veel bezoekers gedesoriënteerd raken. Dit type attractie is ook in Walibi Holland (Merlin’s Magic Castle) en de Efteling (Villa Volta) te vinden.

Naast een aantal bekende spookhuizen komt het event ook met nieuwigheden. Zo zijn er dit jaar 2 nieuwe spookhuizen; Unknown en Last Stand. Wie durft deze huizen te betreden?

‘Traumatica – Festival of Fear’ vindt elke vrijdag tot en met zondag plaats van 29 september tot en met 11 november 2023. Daarnaast is het event ook te bezoeken op 26 en 31 oktober + 2 en 9 november. De voorpremière is op woensdag 27 september. Tickets zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar. Een eventicket is er al vanaf €41,- inclusief de 7 spookhuizen. Toegang is voor iedereen van 16 jaar en ouder. Bezoekers onder de 16, zelfs als ze worden begeleid door een ouder of voogd, krijgen geen toegang tot het evenement.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Discord server en help ons naar de 600 leden.