De Efteling heeft voor ieder wat wils. Ook aan de allerkleinste bezoekers wordt gedacht. Zo werkt het park op dit moment aan een vernieuwde Kleuterhof. Dit is een speeltuin dat zich bevindt tussen restaurant Kashba en de ingang voor gasten van het Efteling Hotel. Deze speeltuin is volgens de onderhoudskalender gesloten tot en met 8 maart 2024.

Kleuterhof werd officieel geopend in 1995. Volgens fanatieke Efteling liefhebbers is dit gedeelte een van de lelijkste gebieden van het park. Volgens eerdere plannen zou de speeltuin worden aangepakt vanwege de komst van een nieuw nog te ontwikkelen gebied aan de achterzijde. Vooralsnog staan de plannen voor dit gebied eventjes in de ijskast. Met de opknapbeurt van de huidige speeltoestellen van Kleuterhof zal de speeltuin nog wel even blijven bestaan.

Er worden op dit moment nieuwe toestellen geplaatst. De Efteling laat hiermee indirect weten dat kinderen hier voorlopig nog wel kunnen spelen. Gebruiker Coshira op X plaatste een aantal foto’s van deze nieuwe toestellen. Eftelingfans zijn alles behalve positief na het zien van deze vernieuwingen.

Oordeel zelf:

De Efteling werkt momenteel ook aan andere projecten om het park weer netjes te krijgen voor het aankomende hoogseizoen. Zo wordt er hard gewerkt aan een compleet nieuw themagebied waar Danse Macabre de echte eyecatcher gaat worden. Daarnaast wordt ook waterbaan Piraña flink aangepakt. De attractie staat nu volop in de steigers en hier wordt onder andere gewerkt aan de rotsen. Daarnaast is ook het kasteel van Doornroosje flink onder handen genomen.

Meer lezen over de Efteling? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.