Met een temperatuur van 25 graden in Europa-Park, voelt het niet alsof de herfst is aangebroken. Toch is het zo en bezoekers kunnen er niet omheen. Het grootste attractiepark van Duitsland is sinds zaterdag 30 september officieel overgenomen door duizenden pompoenen, maïsfiguren, Halloween-specialiteiten en shows die perfect aansluiten op Halloween. We waren aanwezig op de eerste officiële dag en mochten het feest van dichtbij meemaken.

In tegenstelling tot het horror-event Traumatica is Halloween overdag vooral familievriendelijk. Op elke hoek van het resort is er wel decoratie te vinden. Zelfs waterwereld Rulantica wordt hierbij niet vergeten. In de lobby van het gebouw hangen diversen decoraties aan het plafond. Eenmaal binnen zijn er subtiele verwijzingen naar het Halloweenfeest zoals de afbeelding van kleine pompoenen op het grote scherm boven het golfslagbad.

Figuren en parade

In Europa-Park worden bezoekers past echt ondergedompeld. Naast de vele decoraties worden bezoekers welkom geheten door verschillende creepy figuren. Ed’s Halloween Parade wordt dagelijks om 17:30 uur gestart waarbij de stoet door het park trekt en bezoekers rillingen bezorgt.

Shows

Naast alle attracties en themagebieden zitten bezoekers van Europa-Park ook goed bij een van de vele shows. Speciaal voor Halloween zijn er aangepast shows te bewonderen. Zo is er de nieuwe ijsshow ‘Surpr’Ice presents The Vampier Circus on Ice of de illusionistenshow ‘Darkness’. Daarnaast is er ook een fontein- en lasershow te zien op het meer bij Josefina’s kaiserliche Zauberreise. Fans van horrorfilms en muziek kunnen hun hart ophalen bij ‘Scary Movie Hits’ waar bekende horrorfiguren bekende liedjes zingen met een grappige twist. Zeker een aanrader om even mee te pakken. Let’s Do the Time Warp Again…

Attracties omgedoopt tot Halloween-attracties

In het Nederlandse themagebied hebben de Koffiekopjes een make-over gekregen. Met bliksem en griezelige muziek kan iedereen nu een ritje maken. In het Spaanse themagebied zorgt Feria Swing – Vlucht van de Vampieren voor een spannende rit met opzwepende Halloween klanken. Dappere bezoekers kunnen zelfs een gratis spookhuis bezoeken dat zich tegenover de ingang van houten achtbaan Wodan bevindt. Speciaal voor alle kinderen is er de mogelijkheid om een spookachtig kapsel te nemen bij een speciaal make-over punt centraal in Europa-Park.

Pompoenen en nog eens pompoenen

Laat je verwonderen door de prachtige aankleding in het gehele park. Geen enkel plekje wordt hier overgeslagen en overal is wel iets te zien en ontdekken.

Halloween horeca specials

Een lekkere snack mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Halloween. Europa-Park heeft dan ook genoeg te bieden. De Halloween-wrap met pompoen of de bloedrood-gifgroene Scary Burger zijn angstaanjagend lekker. Als je minder spannend wilt eten dan is er ook keuze uit een pompoensoep.

Ook pizzafans komen aan hun trekken met de Halloween-pizza Diavolo. Voor wie het graag spicy heeft, zijn chili con carne of chili cheese fries precies wat je zoekt. Andere lekkernijen die je te wachten staan zijn de Halloween-zalm, de pompoengroenten en de Vampire’s Dog. Als dessert zijn daar de Crazy Crêpes of de Crazy Donuts.

Date en tickets Halloween in Europa-Park

Halloween in Europa-Park kan tot 5 november 2023 dagelijks gevierd worden. Het park is dan geopend van 9:00 tot minimaal 18:00 uur. Afhankelijk van de drukte is het park langer geopend. Tickets voor Europa-Park zijn er al vanaf €49,-. Voor volwassenen moet €57,50 afgetikt worden. Klik hier voor de mogelijkheden.