Het nieuwe rubriek op ScareZone is de Scareflits. In deze flits komt het scare nieuws van afgelopen week voorbij. Daarnaast komen ook onderwerpen voorbij waar eigenlijk geen plek voor was op de website maar die we toch graag even kort willen uitlichten. En een van deze onderwerpen is een horror versie van Langnek uit de Efteling.

Langnek

De Efteling kent velen iconische figuren en gebouwen waar bezoekers vrijwel direct weten van ‘heej dit is de Efteling’. Een van de figuren is natuurlijk Langnek, die al heel wat jaren in het Sprookjesbos is te vinden. Hoe zou dit karakter eruit zien als hij wat minder kindvriendelijk is? Sven bracht Langnek op een geheel eigen wijze in beeld. De creatieve gastheer uit de Efteling maakt wel vaker ontwerpen en deze keer was het de beurt aan Langnek. Wat vind jij van deze uitvoering?

Haunted Mansion flop!

Vorige week was de release van Haunted Mansion in de bioscoop. Ondanks de relatief goede berichten aan het begin, lijkt de film toch af te glijden waardoor het op een grote flop begint te lijken. De humoristische horrorfilm presteerde ondermaats op het gebied van publiciteit en kaartverkoop. Het verdiende dit afgelopen weekend slechts $ 24 miljoen aan de kassa, iets wat teleurstellend is gezien het grote budget dat nodig is voor productie. Dat budget is minstens $ 150 miljoen – en waarschijnlijk nog eens $ 150 miljoen voor marketing. De film heeft tot nu toe slechts $ 44 miljoen in totaal verdiend. Ouch!

Shoxterpasses Traumatica gaan hard

Traumatica is al eventjes begonnen met de ticketverkoop. De shoxterpass is vergelijkbaar met de R.I.P. pas van Walibi Holland. Bezoekers krijgen versneld toegang tot de spookhuizen via een speciale wachtrij. En deze tickets zijn in trek. Dat blijkt wel weer aangezien alle zaterdagen zijn uitverkocht. De normale eventickets zijn nog wel verkrijgbaar. Op het moment van schrijven is enkel zaterdag 11 november nog beschikbaar. Een shoxterpass kost €97,-.

Afgelopen week

Vorige week kwamen er ook de nodige nieuwtjes naar buiten. Het opmerkelijkste nieuws lichten we graag nog even voor je uit.

Zo kwam Scream Expedition met hun eerste spookhuis naar buiten genaamd ‘A Christmas Story’. Zij waren zeker niet de enige met iets nieuws. Traumatica introduceerde hun nieuwe maar ook mysterieuze Eden Manor. Dit is te boeken voor €99,- maar daar krijgen bezoekers uiteraard wel wat extra’s voor terug. In Movie Park Germany zijn ze druk bezig met werkzaamheden bij spookhuis Hostel. Het heeft er alle schijn van dat dit huis voor aankomende editie niet meer terugkeert. Al is een flinke update van dit huis ook zeker nog niet 100% uitgesloten. Wordt vervolgd.

Tot de volgende

En dat was hem weer voor deze week, de Scareflits. Vind je dit een leuke toevoeging of heb je liever een onderwerp per artikel? Laat het weten in een reactie hieronder. Tot de volgende!

Bekijk de Scareflits van vorige week.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.