In het Duitse Wunderland Kalkar, vlak over de grens bij Arnhem, is dit jaar de eerste editie van Horror Nights Kalkar. Met nog 2 weekenden te gaan kunnen bezoekers nog volop griezelen. Op het terrein van de oude kerncentrale zijn er naast 2 scare zones ook 3 spookhuizen. En hoewel de reacties van bezoekers enorm uiteen lopen, is de organisatie vastberaden. Het evenement keert volgend jaar terug.

Wunderland Kalkar heeft een bijzondere sfeer van zichzelf en leent zich perfect voor een Halloween-event. Dat moet de organisatie ook gedacht hebben. Een bijzondere locatie in het park is het ondergrondse afvoerkanaal. Op deze plek zijn al 25 jaar geen bezoekers meer geweest. Om deze ruimte toegankelijk te maken, moest er een vergunning worden verleend. Dit vertelt de organisatie van Horror Nights Kalkar in gesprek met Fouad van Thrillstastic. Deze ruimte werd vroeger gebruikt voor het koelwater tussen de kernreactor en de toren.

De eerste editie nadert langzaam het einde en de basis voor Horror Nights Kalkar is gelegd. Het evenement keert volgend jaar gewoon weer terug om het verhaal verder te vertellen. Opmerkelijk is dat het verhaal zelfs al voor de komende 6 jaar is geschreven. Wat er van de spookhuizen over zal blijven is nog maar de vraag. Dit is geheel afhankelijk van de ontvangst door bezoekers. Hetzelfde geldt voor de route in het park.

Spookhuizen

In het spookhuis ‘LABO’ lopen bezoekers door het laboratorium van hoofdpersonage Herr Ferdinand Pluton. Het geschreeuw van de assistent dat te horen is uit een verborgen cel, kan je alleen maar aan martelingen laten denken. Spookhuis ‘Albtraumdorf’ speelt zich buiten af. Albtraumdorf heeft cellen en martelkamers om onschuldige bezoekers op te sluiten. Het verhaal gaat dat het enige waar die bezoekers nu nog aan kunnen denken is Herr Pluton, en hoe zij hem kunnen helpen. In ‘Arbeitsraum’ lopen bezoekers door een ondergronds gangenstelsel. Hier kunnen zij in de schoenen van de wetenschapper stappen en leren hoe het voor Herr Pluton allemaal begon.

Data en tickets Horror Nights Kalkar

Horror Nights Kalkar is nog te bezoeken tijdens de komende 2 weekenden. Tickets kosten €29,50 en zijn nog beschikbaar voor 27 en 28 oktober + 4 november 2023. Bestel ze hier.