Liefhebbers van Halloween kunnen dit jaar weer bij het gratis spookhuis van Niels van Hameren terecht. Zijn eigen woning is omgebouwd tot een spookhuis en geïnteresseerden kunnen dit tot en met 15 november bezoeken, met uitzondering van enkele dagen.

Het spookhuis staat dit jaar niet meer in Leiden maar in Oegstgeest. Het grote verschil met vorig jaar is dat van Hameren nu meer aandacht heeft besteed aan angst en duisternis. ‘Vorig jaar was het spookhuis meer ‘mooi’. Overal brandde wel een sfeerlampje voor de spookyness, Echter verraadde deze lampjes de scare actors. Er zijn delen waar je nu geen hand voor ogen ziet. Dit heb ik in de hand gewerkt met het lichtplan. Als ik wil dat mensen iets zien, gebeurd dat’, aldus van Hameren.

Bezoekers komen het huis binnen in een griezelige kasteelgang vol met spinnenraggen en doodshoofden. Wat verder in het huis kunnen ze zomaar waarzeggers en clowns tegenkomen.

Van Hameren is zelf scare actor bij verschillende evenementen. Sinds zijn jonge jaren wordt zijn interesse gewekt voor alles dat griezelig is. Het sparen van Halloween decoratie is de start geweest om een eigen loopspookhuis te bouwen. Zijn passie delen met andere mensen is de voornaamste reden om dit spookhuis te maken.

‘Ik heb het spookhuis gemaakt omdat ik de licht sferen van Halloween leuk vind. Halloween is voor veel mensen een griezelfeest, echter voor mij is het een soort sprookje wat zich opent als de lampen aan gaan’.

Vorig jaar

Het is niet de eerste keer dat van Hameren een spookhuis middenin zijn eigen woning maakt. Vorig jaar bevond het huis zich in Leiden. Door middel van animatronics en lichteffecten wist hij een griezelige sfeer neer te zetten.

Gratis

Net als vorig jaar is het bezoeken van dit spookhuis ook dit jaar gewoon weer gratis. Buiten een aantal datums om is het huis heel oktober geopend tussen 19:00 en 22:00 uur. Het enige wat je moet doen is een reservering maken via www.halloweencommunity.nl. Zo kan van Hameren eenvoudig bijhouden wanneer er bezoekers komen. Het adres ontvang je zodra de reservering binnen is. We kunnen al wel melden dat het spookhuis zich in Oegstgeest bevind op loopafstand van winkelcentrum Lange Voort.