Afgelopen week vond ScareCON plaats in Thorpe Park. De Engelse conferentie speciaal voor de scare- en halloweenindustrie was ook deze editie weer uitverkocht. Verschillende standhouders presenteerde hier hun producten en diensten. Een van deze standhouders was Haunted Lantern. Dit bedrijf presenteerde de werking van lantaarns door middel van een kleine gebouwde mini-maze.

Wat is nu precies een haunted lantern? De naam zegt het eigenlijk al; een lantaarn die bezeten is, oftewel die een eigen wil heeft. Dit is het eerste interactieve ‘veilige licht’ speciaal voor spookhuizen, spooktochten en andere spannende doorloopattracties. Bezoekers lopen met de lantaarn door een huis en denken dat dit licht voor veiligheid zorgt. Maar niets is minder waar. De lantaarn kan verschillende effecten geven waaronder een knipperend licht, de nabootsing van een hartslag en het licht kan zelfs helemaal gedoofd worden om de meest spannende momenten.

Om deze lantaarns goed te presenteren konden bezoekers van ScareCON met de lantaarn een kleine maze binnenlopen. Eigenaar Henk Kok sprak over een groot succes. ”Op een gegeven moment wisten we een wachtrij van ongeveer 10 minuten te trekken. Veel lachende gezichten bij de uitgang en ook veel ‘Wat is er net gebeurd?’ uitdrukkingen ook. We kregen heel veel geweldige feedback van de mensen die door het doolhof gingen. Hoewel het de lantaarn perfect demonstreerde, zijn we al aan het brainstormen over wat er verbeterd kan worden. Dus verwacht dat het in 2024 nog beter zal zijn”, aldus Kok.

Bezoekers zouden Haunted Lantern kunnen herkennen bij andere events. Zo stal het bedrijf de show in 2018 tijdens het Halloween Horror Fest in Movie Park Germany. De lantaarns zijn ook te spotten in spookhuis The Mansion van Scare Me. Vorig jaar waren de bezeten lantaarns nog onderdeel van walkthrough Forest View County Park – Run Away bij The Horror Zone.

Scare Network bezocht ScareCON en nam uiteraard ook een bezoekje bij de stand van Haunted Lantern. Bekijk de video:

https://fb.watch/kBW-s1PxpU/

Sinds 3 jaar is er ook een scare- en halloweenconferentie in Nederland te vinden. De afgelopen editie van Scare Event vond plaats op 15 april 2023 in Avonturenpark Hellendoorn. Ook hier waren onder andere presentaties en standhouders. Haunted Lantern was ook daar aanwezig. Mocht jij als bezoeker het Scare Event hebben bezocht, dan heb je waarschijnlijk de lantaarns met eigen ogen kunnen bekijken.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.