De populaire attractie ‘The Haunted Mansion’ kennen we natuurlijk uit de Disney parken. Vorig jaar konden we al melden dat Walt Disney Pictures werkt aan een nieuwe verfilming van dit spookachtige huis. Eerder stond de release gepland op 10 maart maar deze is nu verplaatst naar 9 augustus. De trailer is inmiddels uitgekomen en liefhebbers van de attractie hebben het natuurlijk allang gezien; deze film zit vol met easter eggs naar de geliefde attractie.

De eerste teaser trailer trakteert fans van de Disney parken met een reeks beelden en bekende shots die rechtstreeks een eerbetoon zijn aan de Haunted Mansion. Het bekende spookhuis is te vinden in Disneyland, Walt Disney World, Tokyo Disneyland en Disneyland Parijs. In Parijs ziet het huis er compleet anders uit en heet de attractie Phanom Manor.

Dokter Dawson en haar 9-jarige zoon Dillon verhuizen naar een herenhuis in New Orleans. Al snel ontdekken zij dat de plek veel meer is dan ze hadden verwacht. Met hoofdrollen voor LaKeith Stanfield (Knives Out), Tiffany Haddish (Bad Trip), Owen Wilson (Marvel’s ‘Loki), Danny DeVito (Jumanji: The Next Level), Rosario Dawson (Zombieland: Double Tap) en Chase Dillon (The Underground Railroad) bestaat de film uit een sterrencast.

Easter eggs

De identieke uitstraling van het exterieur van dit huis is een grote easter egg naar de attractie. Verder zien we de bekende schilderijen hangen uit de stretchroom en komt ook de endless hallway voorbij. Het interieur, de bruid, de deurknoppen en de Hatbox Ghost komen net zoals de attractie ook voorbij in de teaser trailer.

Bekijk de trailer:

Vanaf 9 augustus is The Haunted Mansion te zien in de Nederlandse bioscopen. Be Sure to Bring Your Death Certificate…

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.