Aankomende zaterdag 7 mei 2022 komt Fantasie Compagnie met een nieuw event genaamd ”Horror Experience”. Het was de bedoeling dat deze experience in de vorm van een spooktocht door Park Zegersloot ervaren kon worden. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft hier last-minute geen toestemming voor gegeven waardoor de organisatie gedwongen is om de plannen te wijzigen.

De vrijwilligers van Fantasie Compagnie hebben het concept om weten te buigen naar een interactieve horror experience. Hier zullen bezoekers een actieve rol gaan spelen om het verhaal tot een goed einde te brengen. Dit zal deels buiten en deels in Poppodium MAX plaatsvinden.

Deze wijziging gaat ook effect hebben op oorspronkelijke het verhaal. Het oude verhaal draaide om een ontsnapte, instabiele patiënt van het Overbrook instituut. Tijdens het vluchten had deze persoon een mede-patiënt en een toevallige voorbijganger gegrepen. Bezoekers van de experience werden hierbij gevraagd te helpen bij het politieonderzoek. Dit verhaal is nu 180 graden gedraaid. In plaats van te helpen zoeken naar de ontsnapte patiënt, gaan de deelnemers helpen iemand uit het instituut te bevrijden, met alle obstakels die daarbij komen kijken. Zo is er het sadistische personeel en de mede-patiënten die ook redelijk onvoorspelbaar zijn.

De adviesleeftijd van de horror experience ligt op 15 jaar en ouder. Tickets kosten €2,50 per persoon en zijn te bestellen via de website.

 

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.