Er wordt hard gewerkt op het terrein van Spookslot in de Efteling. De oude griezelige attractie is bijna volledig afgebroken. Het deel wat nu nog overeind staat is de iconische toren. Deze zal onderdeel worden van het nieuwe themagebied genaamd ‘Huyverwoud’.

Het park is zorgvuldig te werk gegaan bij het afbreken van Spookslot. Voorafgaand aan de sloop zijn alle onderdelen die van waarde zijn veilig opgeborgen in het archief. Een aantal attributen zijn nu ook te bewonderen in het Efteling Museum op het Anton Pieckplein. Bij de ontmanteling van het gebouw heeft het park een deel van het oude Spookslot kunnen behouden. Naast de toren zal er ook een stuk muur behouden blijven. Hier worden misschien nog wat kleine aanpassingen op gedaan.

Duivelse kaarshouder

Werkgroep Erfgoedbeheer zorgt ervoor dat alle spullen die voor en door de Efteling zijn gemaakt, goed bewaard zullen blijven. De kleinere stukken worden daarbij veilig opgeborgen in het magazijn of ‘schatkamer’ onder achtbaan Vogel Rok. Van de grote elementen die het niet hebben gered, zijn er voorafgaan foto’s en scans gemaakt.

De bekende Duivelse kaarshouder was onderdeel van de toren die nu nog overeind staat en behouden blijft. Dit beeld zal ook terugkeren in de nieuwe attractie Danse Macabre.

Danse Macabre

De naam ‘Danse Macabre’ is vernoemd naar het bekende muziekstuk. Bezoekers nemen bij Danse Macabre straks plaats in een van de zes koorbanken die allemaal op een grote draaischijf staan. Dit zal een uniek en spectaculair ritsysteem worden dat nog nergens ter wereld is te vinden.

In de attractie worden bezoekers meegenomen door het verhaal met de muziek uit Spookslot als rode draad. De verwachting is dat de attractie en het themagebied ‘Huyverwoud’ opent in 2024.