Le Pal pakt volgend jaar flink uit met een nieuw Scandinavisch themagebied. De grootste blikvanger zal ongetwijfeld de nieuwe Mack watercoaster met de naam ‘Fjord Explorer’ worden. Het totale kostenplaatje ligt hier op ongeveer €12 miljoen. De bouw is inmiddels in volle gang.

Het Franse attractie- en dierenpark Le Pal heeft er met de watercoaster in 2024 een nieuwe blikvanger bij. De watercoaster is een combinatie van zowel een achtbaan als een waterattractie. Vaak beginnen dit soort attracties met een vaarscene, gevolgd door een kettinglift waarna het deel van de achtbaan begint. De attractie eindigt met een splash. Een vergelijkbare attractie is bijvoorbeeld De Vliegende Hollander in de Efteling of Poseidon in Europa-Park. Aangezien de fabrikant Mack is, zal Fjord Explorer in de basis het meest overeenkomen met Poseidon.

Laten we er eens even wat cijfers bij pakken. Het hoogste punt van Fjord Explorer ligt op 30 meter. Bezoekers stappen straks in 1 van de 6 boten die ieder 8 personen mee kunnen nemen. Hierdoor kunnen in theorie 850 personen in een uur de attractie ervaren. De maximale snelheid ligt op 76 km/u.

Le Pal deelde de volgende foto’s waarop is te zien dat de lifthill al volledig staat:

Kom meer te weten over Le Pal via hun officiële website.

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.