De verwoestende brand in Lisebergs waterwereld Oceana afgelopen maandag verijdelde de plannen om deze zomer te openen. Het bestuur van Liseberg besloot echter tijdens de bestuursvergadering van vrijdag het proces voor de wederopbouw van Oceana in gang te zetten.

Tijdens een speciaal bijeengeroepen vergadering op vrijdagmiddag kwam het bestuur van Liseberg bijeen voor een ontmoeting met het crisismanagementteam van Liseberg om statusrapporten over de brand in Oceana te ontvangen. Tijdens de vergadering werd aan het bestuur medegedeeld dat de als vermist opgegeven persoon overleden was aangetroffen.

“Het is met groot verdriet dat het bestuur het nieuws heeft ontvangen dat de brand hoogstwaarschijnlijk het leven van Patrik Gillholm heeft geëist”, zegt Kurt Eliasson, voorzitter van het bestuur. ”Het verlies van mensenlevens plaatst alles in perspectief, en onze gedachten gaan uit naar Patriks familie en goede vrienden.”

Ook wil het bestuur van de gelegenheid gebruik maken om de grote inzet van de hulpdienst en de samenwerking met de andere stakeholders van het Oceana-project sinds het uitbreken van de brand maandag onder de aandacht te brengen.

“We hebben enorme steun gevoeld van alle betrokkenen. De liefde die de inwoners van Göteborg en heel Zweden in deze moeilijke tijd voor het project en Liseberg hebben getoond, is van onschatbare waarde geweest”, zegt Kurt Eliasson.

Tegelijkertijd moet het bestuur van Liseberg vooruitkijken. Wat de toekomst van Oceana betreft, was de consensus compleet. De ambitie is dat Oceana wordt herbouwd.

“De brand was verwoestend, maar zal de ontwikkeling van de bestemming Liseberg niet tegenhouden. Liseberg is een belangrijk onderdeel van de identiteit van Göteborg, en dit project is een cruciaal onderdeel in het herstel van de West-Zweedse toeristenindustrie. Daarom heeft het bestuur unaniem besloten besloten het management van Liseberg de opdracht te geven om te onderzoeken en plannen te maken voor de manier waarop een wederopbouw kan plaatsvinden”, zegt Kurt Eliasson, voorzitter van de raad van bestuur.

“De afgelopen week heeft het crisismanagementteam van Liseberg zich volledig gefocust op de acute fase van de crisis. Nu gaan we langzaam vooruit en als verenigd bestuur willen we al in een vroeg stadium duidelijk zijn over onze bedoelingen”, besluit Kurt Eliasson.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.