De Duitse Therme Erding bij München verwelkomde vorig jaar in totaal 1,9 miljoen bezoekers. Daarmee is 2023 het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van het bad. Therme Erding begon het nieuwe jaar in januari 2023 al met hoge bezoekersaantallen. Met 210.000 bezoekers noteerde het openbare zwembad in augustus vorig jaar zijn meest succesvolle maand ooit. Medio augustus verwelkomde Therme Erding ook haar 30 miljoenste gast.

Naast de mooie cijfers van bezoekers kende het bad nog andere hoogtepunten. Zo was er de opening van de nieuwe glijbaan “Big Bang” en telde de kalender 129 evenementendagen. Een greep uit deze evenementen waren de populaire “90’s Party” met de Vengaboys, de “Bayern 3 Beach Party” met Max Giesinger en het eerste “Sauna Festival”. Hier werd een wereldrecord gevestigd door met 59 landen in één jacuzzi te zitten.

Dit jaar viert Therme Erding haar 25-jarig jubileum met diverse evenementen en een kraskaartactie. Vanaf maart staan er in het kader van de campagne prijzen ter waarde van ruim vijf miljoen euro op de bezoekers te wachten. Directeur Marcus Maier kijkt uit naar de komende maanden: “We hebben 25 jaar fantastische kuurgeschiedenis achter de rug en willen vooral onze trouwe gasten bedanken. Het jubileum is hiervoor het perfecte decor en de kraskaartenactie is slechts één van de vele hoogtepunten die onze bezoekers dit jaar te wachten staan.”

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.