De Apenheul in Apeldoorn heeft een nieuwe bewoner. En het is niet zomaar iemand, want het gaat hier om de gorillaleider Banjoko. De 16-jarige zilverrug is overgekomen vanuit het Franse dierenpark ZooParc de Beauval. De huidige gorillaleider Bao Bao gaat met pensioen.

Op dit moment is Bao Bao nog de leider van de vijfkoppige groep gorilla’s. De combinatie van zijn leeftijd (38 jaar) en gezondheidsproblemen deed het park doen beslissen om op zoek te gaan naar een opvolger. En die is er nu. Sinds het bestaan van de Apenheul is dit pas de vierde keer dat er een volwassen gorillaman bij een groep wordt geïntroduceerd. Bao Bao blijft overigens wel gewoon in het park, maar hij wordt samen met zijn zoon en een aantal andere gorilla’s op een apart eiland geplaatst.

De 16-jarige Banjoko mag het nu gaan doen. Dat proces duurt altijd eventjes aangezien hij stapsgewijs bij alle gorilla’s wordt geïntroduceerd. En dan is het afwachten geblazen hoe Banjoko deze rol gaat vervullen en hoe de andere gorilla’s op hem zullen reageren. Voor bezoekers wordt het straks extra bijzonder aangezien zij straks 2 gorillagroepen kunnen bewonderen.

Welke voorbereidingen werden er getroffen voor de verhuizing van de gorilla en hoe verliep het transport. Je ziet het in onderstaande video.

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.