Dierenpark De Warande in Helmond bracht 25 november het nieuws naar buiten dat hun Watusi stier Wadoetie was overleden. De naam werd bedacht door kinderen van de Wilhelminischool. Maar vernieuwing is onderweg. Het park krijgt namelijk op dinsdagochtend 2 januari 2024 twee nieuwe Watusi-kalveren.

De oude stier kwam in 2016 vanuit het dierenpark van Berlijn naar Dierenpark De Warande. Het dier had toen nog geen naam waardoor er een wedstrijd werd gehouden. En daaruit is uiteindelijk de naam ‘Wadoetie’ gerold. Helaas werd Wadoetie steeds magerder en na een poging voor bloedafname kwam het dier niet meer overeind.

Opvallend zijn de grote hoorns van het Watusi. Deze kunnen van punt tot punt wel ruim 2 meter lang worden en zijn bij het vrouwtje vaak groter dan bij het mannetje. Verder zijn het echte kuddedieren en lusten zij graag bladeren en gras.

Het park is verheugd op de komst van de nieuwe stier en koe. Zij zullen rond 10:00 uur aankomen bij het verblijf. Kuddedieren zijn graag bij elkaar en met het overlijden van Wadoetie lag de prioriteit bij het vinden van de nieuwe bewoners. Daarmee komt het totaal vanaf dinsdag 2 januari 2024 op 3 Watusi’s te staan.

Kom meer te weten over Dierenpark De Warande via de officiële website.

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.