Cedar Point is met het nieuws naar buiten gekomen dat de populaire achtbaan Top Thrill Dragster niet meer opent. Het achtbanenpark uit Ohio liet weten dat de attractie met onmiddellijke ingang met pension gaat. En ondanks deze informatie lijkt het toch niet helemaal definitief te zijn nog. Er werd namelijk nog wat aan toegevoegd: ”new and reimagined experience’.

Het statement van Cedar Point luidde als volgt:

“We hebben een belangrijke update te delen met betrekking tot onze Top Thrill Dragster achtbaan. Na 19 seizoenen in bedrijf met 18 miljoen rijders die ‘s werelds eerste strata coaster hebben meegemaakt, gaat top Thrill Dragster, zoals u die kent, met pensioen. De erfenis van Cedar Point op het gebied van rij-innovatie gaat echter door. Ons team is hard aan het werk om een nieuwe en vernieuwde rijervaring te creëren. We zullen op een later tijdstip meer details en informatie delen.”

De attractie is al sinds 15 augustus 2021 gesloten. Tijdens de lancering schoot er een klein stukje metaal richting de wachtij waardoor een vrouw tegen het hoofd werd geraakt. In het onderzoek is er geen nalatigheid geconstateerd en het park heeft daardoor ook geen sancties gekregen.

Top Thrill Dragster opende in 2003 en was daarmee ‘s werelds eerste strata coaster. Rijders worden gelanceerd met een snelheid van 190 km/u en racen naar een hoogte van 130 meter. Vanaf het hoogtepunt duikt de trein met een twist weer 120 meter stijl naar beneden.

Lees ook eens: Dit zijn de 10 hoogste achtbanen van Europa