Deze review is geschreven vanuit mijn oogpunt en is een momentopname die gebaseerd is op 7 oktober 2023 tijdens Scary Prairie en Western Nightmares in Attractiepark Slagharen.

Halloween in Slagharen, waar bleef je zolang? Ik heb een geslaagde eerste editie en tevens eerste draaidag van Scary Prairie en Western Nightmares meegemaakt. Op weg naar de ingang werd ik al in de stemming gebracht door de sfeer van het tunneltje onder de weg en de uitstraling van de toegangspoort. Overdag hangt er bij de poort een banner van Scary Prairie maar in de avond wordt deze vervangen door de banner van Western Nightmares. Leuk gedaan zo.

Eenmaal in het park hangt er een fijne sfeer. De gemoedelijke Halloween muziek en de Pumpkin Market aan de rechterzijde maakt het geheel tot een mooi plaatje. Dit is ook gelijk de gezelligste zone, want duiken we verder het park in, dan zien we eigenlijk vrij weinig. Hier en daar komen we uiteraard wat strobalen en pompoenen tegen maar verder niets te gek. Alle karakters die in de zones rondliepen deden het erg leuk. De interactie met bezoekers was erg aanwezig en werd ook zeker gewaardeerd door de doelgroep.

In de avond veranderd de sfeer en word het allemaal minder gemoedelijk. Dezelfde acteurs die overdag tijdens Scary Prairie speelden, waren nu als Western Nightmares karakters te zien. Een opvallende keuze wel, maar het werkte. Een groot nadeel is wel dat er tussen 16:30 en 18:06 uur niets te beleven valt. De zones zijn uitgestorven en ook de walkthroughs zijn gesloten. Tuurlijk is dit het ideale moment om ergens wat te eten maar echt fijn vond ik dit niet.

Tijd voor spookhuizen

Halloween in Slagharen heeft 2 walkthroughs en een spookhuis te bieden. Voor een schappelijk prijsje mag je ze bezoeken. Dit geldt dan voor 1 walkthrough en het spookhuis, want een andere walkthrough is gratis te bezoeken. Het bestellen van de tickets vond ik erg onduidelijk. Je kiest een bezoekdatum en een tijdslot. Daarna kies je de experience die je wilt doen. Vervolgens tik je op een volgende tijdslot en pak je de volgende experience. Door heen en weer te zappen werd het voor mij niet bepaald overzichtelijk. Na de betaling werd ik ook niet doorgestuurd naar de pagina en kreeg ik geen e-mail. Door terug te keren naar het vorige tabblad en de betaling te annuleren, kwam ik uiteindelijk op de pagina terecht waar de QR codes van de experiences stonden. Nee, totaal geen fijn systeem zo. Maar het is uiteindelijk gelukt.

Outcast Camp

Outcast Camp is schuin achter het reuzenrad te vinden en wat een toffe walkthrough was dit zeg. Zeer verbaasd over de aankleding en de afwisseling van scenes. De lengte was prima en acteurs deden het vooral overdag tijdens Scary Prairie echt leuk. Het leukste aan de versie van overdag is ook dat kinderen een opdracht krijgen om iets af te geven, iets fysieks of een boodschap. Hierdoor wordt je echt in het verhaaltje meegenomen. De avondeditie was uiteraard een stukje harder. Toch pakte dit mij minder. Ik had het gevoel dat de meeste scare actors niet alles gaven. Daardoor wint in dit geval Outcast Camp tijdens Scary Prairie het van de Western Nightmares editie.

Crows Nest

Crows Nest is een gratis walkthrough die ik overdag helaas niet heb kunnen doen. Ik kwam vrij laat aan in het park waardoor ik 2 experiences op 1 tijdslot moest doen. Uiteraard gaf ik de betaalde experience voorrang waardoor ik te laat bij de maze aan kwam. In de avond heb ik hem uiteraard wel gedaan. Voor een gratis walkthrough vond ik er nog opvallend veel scare actors in staan. Ja het is een doolhof van strobalen maar echt verdwalen kan je er niet. Het heeft wel bijzonder wat donkere stukken waardoor er echt wel even goed gekeken moet worden. Al met al een leuke extra op het aanbod en een goede keuze om deze gratis te maken.

The Manor

The Manor is een spookhuis dat zich prima kan meten met de grotere parken als het aankomt op decoratie. Als je een beetje bekend bent met de kwaliteit van Leisure Expert Group, dan weet je ongeveer wat te verwachten. Tijdens Scary Prairie is het een erg leuke experience voor kinderen. De karakters spelen verstoppertje en het is de taak van de bezoekers om ze te vinden en te laten schrikken. Daarna wordt je beloont met een snoepje. In de avond komt het huis pas echt tot leven. Al duurde dat wel even vanwege opstartproblemen. Uiteindelijk kon ik naar binnen en was het verschil direct zichtbaar door middel van de verlichting en audio. Er zaten een aantal originele scares tussen. Helaas werden er een aantal wel te vroeg ingestart waardoor het niet lekker aankwam. Het huis vond ik ook iets te kort.

Waar Scary Prairie mijn favoriet was tijdens Outcast Camp, was Western Nightsmares dit in The Manor.

Conclusie

Attractiepark Slagharen heeft in samenwerking met Leisure Expert Group een goede eerste editie weten neer te zetten. Er is nog wel veel ruimte voor verbetering en ook hier zit weer enorm veel potentie in. De zones vond ik erg karig, de karakters waren dan wel weer leuk om te zien. In het gebied rondom de Pumpkin Market loopt een wat simpelere versie van het Chainsaw Drillteam (Kennen we dit nog?) rond. Maar datzelfde effect ga je helaas niet krijgen als je crew is uitgerust met rammelbakjes in plaats van kettingzagen. De walkthroughs zitten verder op een goed niveau.

Halloween in dit park staat Attractiepark Slagharen enorm goed en het voelt zelfs vertrouwd aan. Het park leent zich er ook goed voor, zeker met western thema als basis. Het aanbod is echter nog wat karig en je raakt dan ook snel uitgekeken. Sommige plekken in het park zijn zelfs compleet uitgestorven. Alsnog enorm benieuwd naar de komende jaren, want dit kan echt iets moois gaan worden.