In deze Scareflits komt het scare nieuws van afgelopen week voorbij. En dat waren er best veel. Wat kwam er allemaal voorbij?

Movie Park Germany

De prijzen van alle spookhuizen tijdens het Halloween Horror Festival zijn nog niet bekendgemaakt maar alle experiences inmiddels wel. En een daarvan is Murder Museum – The Art of Killing. In de kamers zullen thematisch passende horroracteurs te zien zijn, die alle gasten vanaf 16 jaar meenemen naar de duistere diepten van verschillende moordmysteries. Origineel materiaal, zoals van verhoren, zal worden geïntegreerd om de attractie zo authentiek mogelijk te maken. Dit huis komt op de plek te staan waar voorheen Hostel stond. Lees verder…

En er viel meer nieuws te vertellen over dit langlopende event van Movie Park Germany. Het event won namelijk een award voor Beste Europese Halloween-evenement. Die kunnen ze alvast in hun zak steken. Meer informatie.

After Dark is uitverkocht

Het moment waarvan iedereen wist dat die zou komen. After Dark, de experience op vakantiepark Walibi Village is uitverkocht. En dat ging nog best snel ook. De zaterdagen waren behoorlijk in trek en die waren dan ook als eerste uitverkocht. De verhaallijn is niet bekend maar Walibi zegt wel dat de duisternis dichterbij is dan je denkt. Lees het artikel hier.

The Horror Experience

The Horror Experience is terug maar zit dit jaar niet meer in Joure. Voor de nieuwe beleving ‘The Evil Black Curse’ kunnen bezoekers straks in Amsterdam terecht. Het verhaal gaat over de beruchte biomedische wetenschapper Paul Morris. Morris doet onderzoek naar de Amsterdamse rattenplaag: een experiment dat al snel uit de hand loopt. Bezoekers zullen op zoek moeten naar een medicijn, nadat er een muterend virus uitbreekt op de Amsterdamse Universiteit. Lees verder…

Nieuw spookhuis voor Walibi Belgium

Nieuw in Walibi dit jaar is spookhuis ‘Pandemonium’. Dit huis komt in de buurt van de zweefmolen en achtbaan Weerwolf te liggen. Bezoekers die het huis willen betreden moeten hier €9,- voor neerleggen. Waag je aan Pandemonium en loop het risico op om de gestoorde Ringmaster tegen het lijf te lopen die iedereen terroriseert die zijn circus durft binnen te treden. Lees hier verder voor alle experiences, zones en prijzen.

Attractiepark Slagharen

Afgelopen week is er door Attractiepark Slagharen meer informatie naar buiten gekomen over hun Halloween-event. Of nou ja, twee events. Overdag is er Scary Prairie, het familievriendelijke event. Hier zijn drie hoogwaardige walkthrough-belevingen buiten de gebaande paden van het park te bezoeken. Lees er hier alles over.

Het tweede event vindt plaats in de avond en is niet voor watjes weggelegd. Het scare event Western Nightmares zoekt juist het duistere randje op van het park. De drie angstaanjagende walkthroughs zijn Outcast Camp, Crows Nest en The Manor. Bezoek het event van 7 tot en met 28 oktober 2023. Tickets komen binnenkort online. Lees meer…

Screams

Het volgende event wat al hun informatie naar buiten heeft gecommuniceerd is Screams. Dit is het horror-event van Avonturenpark Hellendoorn en heeft zelfs al twee keer de publieksprijs gewonnen. Ook dit jaar is er weer genoeg nieuws te ontdekken in het park. Zombie Attack is vernieuwd naar Zombie Attack: Festival Rampage, Death Lab heeft een nieuwe scene, het Freak Circus breidt uit naar het Gouden Theater Paleis en het park introduceert speciale V.I.P. tickets. Wil je nu alles weten? Klik dan hier.

Attractiepark Toverland bevestigd nieuw spookhuis

De verhalen hingen al even in de lucht maar Attractiepark Toverland had het nog niet eerder bevestigd, tot vorige week. Het park pakt dit jaar uit met een nieuw spookhuis. En ja, het mijnthema staat hierbij centraal. Er moet nog ontzettend veel gebeuren maar bezoekers kunnen het huis in oktober en november gaan beleven. Het huis is deze keer makkelijker te bereiken dan het vorige huis Maison de la Magie, waar bezoekers met een treintje naar de buitenzijde van de parkgrenzen werd gebracht. Toverland zal spoedig met alle prijzen naar buiten komen.

Bobbejaanland

Tijdens de start van hun ticketsale heeft Bobbejaanland laten weten dat er een nieuw spookhuis is te bezoeken dit jaar. Wrecked. een nieuw spookhuis waar op het moment van schrijven nog niet veel over bekend is. De tekst die bij het ticket te lezen is, is: ‘een nieuw onheil komt aan wal’. Lees hier het artikel.

Halloween Fright Nights

Vorige week stond ook zeker in het teken van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland. Het park kwam namelijk met alle experiences, zones en prijzen naar buiten. En er viel hier best veel op. Zo is zone Villains vanaf dit jaar verleden tijd, is er een nieuwe zone toegevoegd in het gebied van Wilderness en lijkt Nightmares te zijn verplaatst richting de Splash Battle. Verder pakt het event ook nog eens uit met twee nieuwe experiences. Lees er alles over…

Een van deze experiences is The Final Slay Ride. Deze komt op de plek van het oude Haunted Holidays te liggen. En het is een uniek belevenis aangezien deze er slechts een editie zal staan.

”The most wonderfull time of the year… of toch niet? Dit jaar heeft Krampus de noordpool in zijn greep en is kerst een complete chaos. Zorg dat je niet gewurgd wordt door de agressieve kerstlampjes of doorboort wordt door de scherven van kapotte kerstballen… So lets’s DIE together on a SLAY RIDE together with you!”

Alle tickets voor de Halloween Fright Nights bestel je hier.

Traumatica

Tussen alle clowns, heksen en andere angstaanjagende wezens krijgen alleen de meest onbevreesde bezoekers een kans om levend het terrein te verlaten. Volg Grim en zijn metgezellen in het onbekende van de 7 spookhuizen en beleef een festival die je nooit meer zal vergeten. Een onlangs uitgebrachte video laat liefhebbers alvast beven en smullen van wat er komen gaat. Bekijk de video.

Spookslot

De documentaire over het Spookslot uit de Efteling is afgelopen weekend in premiere gegaan bij theater De Leest van Waalwijk.Een leuke extra aan dit event is de speciale limited edition pin van het Spookslot in de vorm van een vleermuis. De oplage van deze pin is 650 stuks en koste €7,50. Bekijk hem hier.

De opvolger van het Spookslot gaat Danse Macabre worden. Online deelde Geert van der Put zijn creatie in Planet Coaster. De Efteling heeft tot nu toe alleen sfeerbeelden, kleine impressies en een lopende making-of serie naar buiten gebracht. Op deze manier heeft Geert de attractie Danse Macabre kunnen nabootsen in het spel. Bekijk de afbeeldingen.

Grimeurs gezocht

Tussen al dit geweld is er ook nog een oproep binnengekomen. Voor het Halloweenspektakel bij Buitenpost te Twello is het team van Stichting Scare Actors nog op zoek naar grimeurs. Bekijk hier de oproep.

En dat was hem weer voor deze week, de Scareflits. Tot de volgende!

Bekijk de Scareflits van vorige week.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden.