Over een paar weken is het zover. Dan opent Traumatica: Festival of Fear de deuren van haar spookhuizen. Tussen alle clowns, heksen en andere angstaanjagende wezens krijgen alleen de meest onbevreesde bezoekers een kans om levend het terrein te verlaten. Volg Grim en zijn metgezellen in het onbekende van de 7 spookhuizen en beleef een festival die je nooit meer zal vergeten. Een onlangs uitgebrachte video laat liefhebbers alvast beven en smullen van wat er komen gaat.

Een bezoek aan Traumatica is alles behalve saai. Voor elke liefhebber van Halloween en horror valt er genoeg te beleven. Zijn het niet de 7 indrukwekkende spookhuizen, dan is het wel de interactie met ruim 200 acteurs. Naast het festivalterrein van Europa-Park ligt themagebied Griekenland. Speciaal voor deze avonden is een deel toegankelijk voor bezoekers om een ritje te maken in Pegasus, de Traumzeit Dome of achtbaan Matterhornblits aan de overkant. Nieuw dit jaar is de spannende VR beleving van attractie Vloek van Cassandra.

Bezoekers moeten niet raar opkijken wanneer zij oog in oog met een horrorkonijn komen te staan. Er wordt gezegd dat Wakala ooit een lief klein schepsel was, en de denkbeeldige vriend van Grim. Maar nadat hij het hart van zijn beste vriend had opgegeten, veranderde Wakala in iets anders, donkerder en bloeddorstiger. Zijn doel? Iedereen opeten die in zijn ogen slecht zijn. Het enorme gestalte en bebloede grijns zullen menig bezoekers doen bevriezen van angst. Durf jij zijn funhouse te betreden?

Data en tickets Traumatica

Traumatica: Festival of Fear vindt plaats van 29 september tot en met 11 november 2023 op elke vrijdag, zaterdag en zondag. Daarnaast is het event ook te bezoeken op 26 en 31 oktober + 2 en 9 november.

Tickets zijn er in verschillende soort en maten. De meest opmerkelijke is The Witching Hour ticket van €319,-. Hiermee hebben bezoekers onbeperkt toegang tot alle scare attractie via een speciale ingang. Daarnaast zijn er gereserveerde plaatsen voor The Traumatica Cirus, bied dit ticket toegang tot Vampire’s Club, is er The Witching Hour Experience en nog veel meer extra’s.

Natuurlijk zijn er ook ‘normale’ event-tickets te krijgen vanaf €41,- per persoon. Hiermee kunnen alle spookhuizen eenmalig bezocht worden. En vergeet ook zeker de Shoxterpass niet voor een maximale ervaring. Met deze pas sla je de reguliere wachtrijen over bij elk spookhuis. Tevens kunnen de pashouders via een aparte Shoxterpass-ingang het festivalterrein betreden. Maar wees hier wel op tijd bij. Deze passen zijn gewild en zullen ongetwijfeld uitverkocht raken. Bestel je tickets nu.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Meld je aan, praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons groeien richting de 600 leden.