De oude Honig fabriek in Nijmegen is al een aantal jaar de plek voor een griezelig Halloween. Hier kunnen bezoekers terecht voor de Honig Halloween Nights.

2017

De oude fabriek is omgetoverd tot Chernobyl.

‘’De ramp heeft een hoop schade veroorzaakt… En dat is ook wel te zien. Wie zijn de overlevende en zijn er überhaupt nog overlevende te bekennen?’’

Bezoekers worden vastgebonden in een rolstoel en komen langs de meest angstaanjagende plekken. De organisatie zoekt hierbij de grenzen op. Daardoor spelen zij in op diepe, psychologische angsten. Bezoekers zijn slachtoffer van de radioactieve straling. Een arts zal de bezoekers onderzoeken, waarna de patiënten in kleine groepjes hun weg vervolgen.

   

2018

‘’Het thema van dit jaar is The forbidden floor. Om toegang te krijgen tot het geheimzinnige gangenstelsel moet je een contract en gezondheidsverklaring tekenen. Dit is uniek in Nederland, want niemand durft zover te gaan!’’

Naast het spookhuis zijn er scare-zone’s, een dj en een magische show.

2019

Het engste spookhuis van de Benelux staat in De Vasim in Nijmegen. Het thema van dit jaar is The Temple of Sins! Drie verdiepingen vol donkere muffe gangen met dwarrelende nonnen. Bezoekers moeten wederom een contract en gezondheidsverklaring tekenen. Door dit in te vullen geven bezoekers aan dat ze kunnen lopen, klimmen en kruipen. Desondanks kunnen mensen weggetrokken worden van hun groep.

Ook dit jaar zijn er weer verschillende scare-zone’s en is er een Dj. Elk uur is er een show van een illusionist en treden er dancecrews op. Met de aanwezigheid van verschillende foodtrucks lijkt de Honig Halloween Nights echt op een horrorfestival.

De komende jaren wilt het evenement nog meer groeien. Dus het toevoegen van meer avonden hoort volgens de organisatie tot de mogelijkheden.

In deze ScarePod aflevering een live verslag vanaf de Honig Halloween Nights uit 2019:

https://scarepod.nl/scarepod-010-live-vanaf-de-honig-halloween-nights/

Of wat dacht je van een interview met de organisator, Micheal Snoek:

https://scarepod.nl/scarepod-008-micheal-snoek-van-de-honig-halloween-nights/

Heb jij de Honig Halloween Nights weleens bezocht in Nijmegen? Laat gerust in een reactie hieronder weten wat jij er van vond.

Volg ons vooral op social media! Zo blijf je altijd als eerste op de hoogte van al het nieuws en de ontwikkelingen in de scare industrie.

Facebook

Instagram

Twitter