We gaan terug in de tijd naar 2011. Movie Park Germany bestaat 15 jaar en pakt uit met een unieke indoor achtbaan genaamd Van Helsing’s Factory. Deze horror attractie staat in het teken van het karakter Dr. Abraham Van Helsing, een vampierjager.

De nieuwe attractie komt te liggen in het oude gebouw waar ooit Gremlins Invasion zat. Deze geliefde attractie sloot in 2004 en heeft jarenlang leeggestaan. De toenmalige directeur Wouter Dekkers besloot het grote ‘gat’ in het midden van het park te gebruiken. In het pand van 3000 vierkante meter zal een intense belevenis gaan plaatsvinden.

In 2010 werd de oude Gremlins hal voorzien van een groot doek met daarop de tekst: ‘Evil things come to those who wait!’ De tekst werd versterkt met een afbeelding van twee rode ogen. Later bracht het park concepten van de attractie naar buiten.

De Duitse fabrikant Gerstlauer is de bouwer van deze stalen overdekte achtbaan. Met een lengte van 400 meter, een hoogte van 7,7 meter en een snelheid van 37km/u lag het kostenplaatje op €4,6 miljoen.

Van Helsing’s Factory opende op 18 juni 2011 voor het grote publiek. Vanaf dat moment heeft de attractie al heel wat bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd met een rit langs vampieren en monsters.

Heb jij Movie Park Germany weleens bezocht en een rit in Van Helsing’s Factory gemaakt? Laat gerust in een reactie hieronder weten wat jij er van vond.

Volg ons vooral op social media! Zo blijf je altijd op de hoogte van al het nieuws en ontwikkelingen in de scare industrie.

Facebook

Instagram

Twitter