2020 was voor iedereen een vervelend jaar. Zo ook voor de filmindustrie. Veel films waren daardoor naar dit jaar verplaatst. Hieronder zie je 5 films waar naar uitgekeken wordt en die we hopelijk dit jaar kunnen gaan bekijken.

A Quiet Place Part II

Deze film is het vervolg op de succesvolle horrorthriller uit 2018. De familie Abbott heeft hun huis verlaten en moet daardoor de gevaren van de buitenwereld onder ogen komen. Het gevecht om te overleven moeten zij in stilte vervolgen nadat ze gedwongen worden zich op onbekend terrein te wagen. Ze komen er al snel achter dat de monsters die op geluid afkomen niet de enige dreigingen zijn die zich schuilhouden voorbij het zandpad.

Halloween Kills

Halloween Kills gaat verder waar het vorige deel geëindigd is. De film volgt Laurie Strode op de bewuste avond waarin ze voorgoed afgerekend lijkt te hebben met Michael Myers. Een hele stoet brandweervoertuigen is aanwezig en de brandweerlieden staan klaar om het brandende huis te gaan blussen. De wederopstanding van Michael is hierbij zeker niet uitgesloten.

Escape Room II

Deze film is het vervolg op de goed ontvangen Escape Room uit 2019. Een groep mensen probeerde hier een uitgebreide escape room uit die dodelijk bleek te zijn. In dit tweede deel staan er weer nieuwe kamers en deelnemers klaar. Een release van de film is nog niet bekend maar we hopen hem dit jaar te kunnen zien.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

De film volgt paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine. Zij zitten op een zaak die draait om de ziel van een jonge knul. Bij dit gruwelijke verhaal kan de verdediging in een rechtszaak claimen dat er sprake was van een door de duivel bezeten moord.

https://youtu.be/Ny5flhAcItc

Candyman

De bewoners van de achterstandswijk Cabrini Green werden decennialang geteisterd door een spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar. Tien jaar nadat de buurt is opgeknapt, verhuizen kunstenaar Anthony Mccoy en zijn vriendin naar het onherkenbare hippe Cabrini. Anthony leert door een toevallige ontmoeting het tragische en gruwelijke verhaal achter de Candyman-legende kennen. Daardoor begint Anthony de duistere details als inspiratie voor zijn schilderijen te gebruiken. Zonder het te weten opent hij hiermee dus een deur naar een complex verleden. Hiermee wordt een angstaanjagende golf van geweld ontketend.