Thorpe Park bouwt op dit moment aan hun nieuwste achtbaan die later dit jaar moet openen voor bezoekers. De achtbaan heet Hyperia en wordt de hoogste en snelste achtbaan van Groot-Brittannië. Met een hoogte van ruim 70 meter en snelheden van rond de 130km/u heeft het park letterlijk goud in handen. De goudkleurige baan torent overal bovenuit en gaat zeker voor sensatie zorgen. Recent heeft het Engelse park naar buiten gebracht dat de baan zelfs de hoogste inversie van Europa bevat.

Het Engelse attractiepark bracht in oktober 2023 de naam Hyperia naar buiten wat tot die tijd nog bekend stond als Project Exodus. De ondertitel die bij deze naam hoort is Find Your Fearless. Deze zogeheten Hypercoaster van de Duitse fabrikant Mack Rides bevat de eerste twist ter wereld en de hoogste inversie van Europa. Hoe hoog deze inversie precies zal zijn, daar is nog niet over gesproken. Daarnaast ervaren bezoekers meer gewichtloze momenten dan welke andere achtbaan in het land dan ook.

Thorpe Park: ”Neem plaats en bereid je voor op de reis van je leven terwijl je de lucht aanraakt en over glinsterend water glijdt met snelheden van meer dan 130 km/u. Ben jij een van de eersten die het in 2024 uitprobeert?”

De werkzaamheden lopen voorspoedig. Op dit moment werkt het park aan de constructie van verschillende elementen waaronder de dive stall en Immelmann. Het is verder nog niet bekend wanneer Hyperia zal openen.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.